Esogü Rektör Vekili Şenocak’ın Engelliler Haftası Mesajı

Esogü Rektör Vekili Şenocak’ın Engelliler Haftası Mesajı
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Kemal Şenocak, Engelliler Haftası sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Kemal Şenocak, Engelliler Haftası sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Prof. Dr. Şenocak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 10-16 Mayıs olarak belirlenen "Engelliler Haftası", engelli bireylerin sorunlarının ve esasında bir insan hakları sorunu olarak kabul edilmesi gereken engelli haklarının gündeme getirilmesine vesile olmaktadır. Engelli bireylerin sosyal yaşamda, iş ve eğitim hayatlarında karşı karşıya kaldıkları sorunları gündeme getiren, çözüm üretme gayretinde olan ve bu konudaki toplumsal duyarlılığı yükselten her türlü çaba kıymetlidir. Nitekim ayrılmaz bir bütünü ifade eden toplum, ancak hiç bir farklılık gözetmeksizin tüm bireylerinin refahını sağlayabildiği sürece muasır medeniyetler düzeyine ulaşabilecektir. Bu noktada en hassas ve belirleyici konu engelli vatandaşlara sağlanan imkanlardır. Artan bilinç düzeyi ile birlikte bugün gelinen noktada, engelli bireylerin yaşam standartları toplumların insana verdiği gerçek değerin göstergesi olmuştur. Engelli vatandaşlarımızın tüm engellere rağmen fırsat verildiğinde ne gibi büyük başarılara imza atabildikleri örnekleriyle ortadadır. Bu durum asıl engelin yalnızca zihinlerde olduğunun açık bir göstergesidir. Engellere karşı bu zorlu mücadelelerinde onların yanında olmak, eşit olanaklar sunmak, toplumsal yaşama tam ve etkin katılımlarını sağlamak, eğitim, sağlık, istihdam gibi alanlardaki hak ve taleplerini hayata geçirmek noktasında her birimize görev düşmektedir. Kamu kurumlarından sivil toplum kuruluşlarına, basın-yayın organlarına kadar toplumun tüm kesimleri, bu konu hakkında üzerine düşen görevi yerine getirmek durumundadır. Bu önemli hafta vesilesiyle düzenlenen tüm etkinliklerin toplumsal duyarlılığın artmasına ve zihinlerdeki engellerin kalkmasına vesile olmasını temenni ediyor, bütün engelli vatandaşlarımıza sevgi ve selamlarımı iletiyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.