Çocuklar, Hacivat-karagöz’e Koştu

Çocuklar, Hacivat-karagöz’e Koştu
Batman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün aralık ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında yer verdiği Hacivat-Karagöz oyununu çocuklar...

Batman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün aralık ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında yer verdiği Hacivat-Karagöz oyununu çocuklar eğlenerek izledi.

Belediye Kültür ve Sanat Merkezinde saat 11.00 ve 13.00'da olmak üzere düzenlenen 2 ayrı seansa da çocukların ilgisi büyük oldu. Farklı ilköğretim okulları ile anaokullarından gelen öğrencilerin izlediği gösterimde çocuklar için yarışmalar da düzenlendi. Geleneksel Türk Tiyatrosunun en sevilen karakterlerinden Hacivat-Karagöz ve İbiş, Meddah Osman Efendi ile birlikte küçük izleyicilerin karşısına çıktı. Gösterim arasında serpiştirilen soluklarda, düzenlenen hareketli yarışmalarla çocuklara eğlenceli bir deneyim yaşatıldı. Belediye Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında çocuklar için özel kategoriler oluşturulurken, ücretsiz tiyatro gösterimlerinden tüm okullardaki ilkokul ve ana okul öğrencilerinin faydalanması sağlanıyor.

Çocuklar, Hacivat-karagöz’e Koştu

Çocuklar, Hacivat-karagöz’e Koştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.