Trabzonspor, Evinde Perişan Oldu!

Trabzonspor, Evinde Perişan Oldu!
Süper Lig'in 8.
Süper Lig'in 8. hafta mücadelesinde Trabzonspor, Medical Park Stadyumu'nda ağırladığı Akhisarspor karşısında hiç beklemediği bir sonuç aldı ve sahadan 6-1 yenilgiyle ayrıldı.

Trabzonspor'a yeni stadı Medical Park Stadyumu'nda en farklı yenilgisini yaşatan Akhisarspor'a galibiyeti getiren goller 8. dakikada Serginho, 39. dakikada kendi kalesine Mustafa Akbaş, 45. dakikada Daniel Larsson, 53 ve 64. dakikalarda Paulo Henrique ve 90. dakikada Kadir Keleş'ten geldi.

Trabzonspor'un tek sayısını ise 50. dakikada genç futbolcusu Abdülkadir Ömür kaydetti.

Bu flaş sonucun ardından Akhisarspor, puanını 16'ya çıkarttı ve 3. sıraya yükseldi. Ligde 4 maçtır galibiyet yüzü göremeyen Trabzonspor ise 9 puanla 11. sıraya geriledi. Trabzonspor, haftaya Yeni Malatyaspor deplasmanına konuk olacakken, Akhisar sahasında Gençlerbirliği'ni ağırlayacak.



YANAL VE USTA'YA SERT TEPKİ

Sahasında Trabzonspor'un üç farklı geriye düşmesinin ardından tribünde bulunan taraftarlar duruma tepki gösterdi. İç sahada bir önceki maçta Aytemiz Alnyaspor karşısında ilk yarıyı 3-1 önde kapatan ancak sonrasında mücadeleyi 4-3 kaybeden Trabzonspor'da, Akhisar'ın şok golleri, taraftarları fazlasıyla sinirlendirdi.

Trabzonspor taraftarı, kötü oyun ve gollerin ardından teknik direktör Ersun Yanal'ı istifaya davet etti. Tribünler, üçüncü golün hemen sonrasında ''Ersun istifa'' diyerek teknik adamlarını protesto etti. Soyunma odasına giderken de bu tepkiler devam etti.

Karşılaşmanın ikinci yarısında da Ersun Yanal'ı istifaya çağıran taraftarlar, Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta'yı da hedef aldı ve ''Yönetim istifa'' tezahüratlarıyla tepki gösterdiler.

ERSUN YANAL'DAN İKİ DEĞİŞİKLİK

Teknik direktör Ersun Yanal, milli takım maçlarında sakatlanan Nijeryalı Ogenyi Onazi ile Slovak Juraj Kucka'nın yerine ilk 11'de Mustafa Akbaş ve Yusuf Yazıcı'ya görev verdi.

En son ligin 5. haftasındaki Medipol Başakşehir maçında ilk 11'de oynayan Mustafa Akbaş, 2 hafta sonra sahaya çıktı. Beşiktaş maçında yedek soyunan Yusuf Yazıcı da 1 maç sonra 11'de forma giydi.

BURAK YILMAZ'IN 100. MAÇI

Trabzonspor'a sezon başında Çin'in Beijing Guoan takımından gelen Burak Yılmaz, bordo-mavili takım formasıyla 100. resmi maçına çıktı.

Karadeniz ekibine ilk kez 2009-2010 sezonunun devre arasında gelen, 2010-2011 ve 2011-2012 ile bu sezonda olmak üzere toplam 99 resmi maçı çıkan milli futbolcu, 65 gol kaydetti. 

AKHİSAR'DA 4 ESKİ TRABZONSPORLU

Teleset Mobilya Akhisarspor'un ilk 11'inde daha önce Trabzonspor'da forma giyen 4 oyuncu yer aldı.

Soner Aydoğdu, Henrique, Mustafa Yumlu ve Caner Osmanpaşa 11'de görev aldı. Daha önce bordo-mavili formayı giyen futbolculardan Fatih Öztürk ve Kadir Keleş ise yedek kulübesinde oturdu.

Trabzonspor'un eski oyuncularından Olcan Adın sakatlığı nedeniyle Akhisarspor'un 21 kişilik kadrosunda yer almadı.

Bu arada, Trabzonsporlu taraftarlar, Teleset Mobilya Akhisarspor karşılaşmasına fazla ilgi göstermedi. Medical Park Stadı tribünlerinin önemli bölümünün boş olduğu gözlendi. Az sayıda Teleset Mobilya Akhisarspor taraftarları da karşılaşmayı kendilerine ayrılan tribünden takip etti.

KARŞILAŞMADAN DAKİKALAR

İLK YARI

6. dakikada Durica'nın kafayla uzaklaştırmak istediği top ceza yayı gerisinde Soner Aydoğdu'nun önüne düştü. Bu futbolcunun gelişine şutunda, kaleci Onur Recep Kıvrak güçlükle meşin yuvarlağı üsten kornere gönderdi.

8. dakikada Teleset Mobilya Akhisarspor, öne geçti. Durica'nın hatasında Serginho sağ taraftan ceza alanına girererek kaleci Onur ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu uygun durumdaki Henrique'ye aktardı. Bu futbolcunun şutunda çizgi önünde Mustafa Akbaş'ın çıkardığı meşin yuvarlağı bu kez Serginho, kafayla filelere gönderdi: 0-1

21. dakikada Olcay Şahan'ın pasında topla yakın mesafede sol çaprazda buluşan Burak Yılmaz'ın sert şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

39. dakikada konuk takım 2. golü buldu. Miguel Lopes'nin sağdan ortasında, Durica'nın müdahale ettiği top Mustafa Akbaş'a çarparak kaleci Onur Recep Kıvrak'ın solundan filelere gitti: 0-2

45+1. dakikada konuk takım farkı 3'e çıkardı. Soldan ceza alanına giren Larsson, Durica'dan sıyrılarak topu Onur Recep Kıvrak'ın üzerinden filelerle buluşturdu: 0-3

İKİNCİ YARI

Detaylar birazdan...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.