Doğa Harikası Belemedik

Doğa Harikası Belemedik
Adana'da hafta sonu fotoğraf ve doğasever tutkunları soluğu kent merkezine 110 kilometre uzaklıktaki Belemedik Vadisi'nde aldı.

Adana'da hafta sonu fotoğraf ve doğasever tutkunları soluğu kent merkezine 110 kilometre uzaklıktaki Belemedik Vadisi'nde aldı. Kış aylarının başında dökülen yapraklar ile vatandaşları selamlayan vadide kimileri fotoğraf çekerek anlarını ölümsüzleştirdi, kimileri de piknik yaparak stres attı.

Türkiye'de doğaseverlerin ve fotoğraf tutkunlarının en sık ziyaret ettiği mekanlar arasına giren Adana'nın Pozantı ilçesinde bulunan Belemedik Vadisi, kış mevsiminde de turistlerin ve fotoğraf tutkunlarının ilgi odağı olmaya devam ediyor. Çevre il ve ilçelerden gelen aileler, Belemedik Vadisi'nde haftanın stresini ve yorgunluğunu atıyor. Çakıt Çayı'nın hemen yanı başından geçtiği vadi, yeşili, doğası, tarihi tren yolu ve tünel geçişleri ile ziyarete gelenlere birbirinden güzel manzaralar sunuyor.

"Eğlenmeye geldim"

Pozantı'dan geldiğini belirten Mehmet Su, Belemedik'in manzarasının çok güzel olduğunu söyledi. Mehmet Su, "Burası çok güzel ama bakımsız. Eğer biraz daha bakımlı olursa ben inanıyorum ki daha çok kişi gelir. Ben eğlenmeye geldim bugün" diye konuştu.

Adana'dan gelen Hatice Adıgüzel ise, "Burayı çok merak ediyordum. İlk defa geliyorum. Daha önceden gelmek istedim ama bugüne nasipmiş. Şuanda bile çok güzel. Herkese tavsiye ederim. Manzara süper, havası çok güzel" ifadelerini kullandı.

Belemedik'te yaşayan Mehmet Küçük de, "Burası tarihi bir yer. Eskiden burası şehirmiş, Adana'da elektrik yokken burada elektrik varmış. İnsanlar buraya çok yoğun ilgi gösteriyor. Hatta filmler bile çekildi zamanında" şeklinde konuştu.

Son 5 yıldır ilgi arttı

Ailesiyle piknik yapmak için Adana'dan geldiğini belirten Kezban Günaydın da, "Buranın doğa harikası için geliyorum. Buraya her yerden geliyorlar. Gelen insanlar resim çekiniyorlar, piknik yapıyorlar. Manzarası çok güzel. Son 5 yıldır burası için artan bir talep var" dedi.

Çevre sakinleri tarafından Adana, Mersin, Niğde, Nevşehir, Aksaray gibi yakın iller başta olmak üzere doğa ve gezi kulüplerinin sık sık Belemedik Vadisi'ne hafta sonu etkinlikleri düzenledikleri öğrenildi.

Doğa Harikası Belemedik

Doğa Harikası Belemedik

Doğa Harikası Belemedik

Doğa Harikası Belemedik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.