Camiler Medeniyet İnşa Eden Mekteplerdir

Camiler Medeniyet İnşa Eden Mekteplerdir
1986 yılından itibaren 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlamaları bu yıl "Cami, Şehir ve Medeniyet" temasıyla gerçekleştirilecek.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde Camilet Haftası kutlamaları başladı.

1986 yılından itibaren 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlamaları bu yıl "Cami, Şehir ve Medeniyet" temasıyla gerçekleştirilecek. İnegöl'de Camiler ve Din Görevlileri Haftası Sani Konukoğlu Cami önünde düzenlenen programda mehter marşları eşliğinde başladı. İnegöl Müftüsü Kazım Güzel, "İslam'da şehrin, hayatın ve medeniyetin merkezinde cami vardır. Cami, inanç dünyasında toplumsal ilişkilere kadar kulluk, sorumluluk ve güzel ahlakın oluşmasını sağladığı kadar, hukukun inşasının da ortaya konduğu, beşeri münasebetlerin tanzim edildiği, eğitimin verildiği yerdir. Peygamber Efendimizin, bizzat kendisinin çalıştığı ve inşa ettiği Kuba mescidi, medeniyete verdiği önemi gösterir. Cami ve mescitlerimiz aslında bir medeniyet inşa eden mekteplerdir. Kubbesiyle Müslüman yürekleri tevhit eden, minberi ve kürsüsü ile ilmi haykıran, minareleriyle şehirlerin şehadet parmağı olan camilerimiz medeniyet temsilcileridir. Cami, hem fiziki yapısıyla, hem de fonksiyonlarıyla temsil ettiği değerlerin toplamıdır. Fiziki yapı olarak bakıldığında sanatın, sadelik ve huzur veren bir ortamda buluştuğu, maddenin manasıyla bütünleştiği mekânın adıdır. İslam inancının temellerini hatırlatan, İslam'ın mimari olarak ortaya çıkan değerlerinin bir bütün olarak teşkilidir. En somut haliyle kulluğun yaşandığı yerler vahdetin inşa edildiği mekânlardır. Camide omuz omuza saf tutularak kılınan her namazda statülerin ortadan kaldırılması, eşitlik ve adaletin hayat tarzı haline getirilmesi cami şuurunun bir ifadesidir" dedi.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın hayırlar getirmesini temenni ederek, camiler ve din görevlileriyle olan hatıralarını paylaştı. Duaların ardından katılanlara pilav-ayran ikram edildi.

Camiler Medeniyet İnşa Eden Mekteplerdir

Camiler Medeniyet İnşa Eden Mekteplerdir

Camiler Medeniyet İnşa Eden Mekteplerdir

Camiler Medeniyet İnşa Eden Mekteplerdir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.