Edirne Aile Hekimleri Derneği’nden Okul Servis Araçları Yönetmeliği Eleştirisi

Edirne Aile Hekimleri Derneği’nden Okul Servis Araçları Yönetmeliği Eleştirisi
Edirne Aile Hekimleri Derneği, 25 Ekim 2017 tarihli Resmi Gazete "de yayımlanan Okul Servis Araçları Yönetmeliği'nde Sağlık Bakanlığına danışılmamasını...

Edirne Aile Hekimleri Derneği, 25 Ekim 2017 tarihli Resmi Gazete "de yayımlanan Okul Servis Araçları Yönetmeliği'nde Sağlık Bakanlığına danışılmamasını eleştirdi.

Edirne Aile Hekimleri Derneği, yaptığı yazılı açıklamada, "Yeni yönetmelik ile okul servislerine ilişkin güvenlik ve denetimleri İçişleri Bakanlığınca. Servis araçlarının teknik niteliği Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca. Kreş, gündüz bakımevi, çocuk kulübü taşımaları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca. Araçlarda bulundurulacak personelin eğitimi ve servislere ilişkin hizmet satın alınması işlemleri de, mülki amirlerin onayına tabii olmak kaydıyla Milli Eğitim Bakanlığınca yerine getirilecek denilmiştir. Ancak, toplantıda ortaya çıkan görüntü ve basından öğrendiğimiz kadarı ile yine diğer kamu sağlık sunucuları pas geçilerek biz Aile Hekimlerine, mevzuatlar ile belirlenmiş görev tanımlarımız da yeri ve kriteri belli olmayan yeni sorumluluklar verilmiştir Sağlık Bakanlığımızın yer almadığı toplantı sonucunda diğer dört bakanlıkça okul servis şoförü ve rehber personelin yılda bir kez aile hekiminden" kriteri ve içeriği belli olmayan" rapor alması şartı getirilmiştir.Çocuklarımızın sağlığı ve can güvenliğiyle alakalı böylesi can alıcı bir noktada personeli olduğumuz ve sağlık alanında karar verici olması gereken bakanlığımıza hiçbir şekilde danışılmamıştır" ifadelerine yer verildi.

Edirne Aile Hekimleri Derneği açıklamasında, "Sonuç olarak bu çok kapsamlı olması gereken servis şoförlerine düzenlenecek raporların, birinci basamak sağlık kuruluşlarında ve şartlarında tek hekim tarafından düzenlenmesinin mümkün olmadığı ortadadır. Bu nedenle talebimiz, eğer gerçekten amaca hizmet etmek isteniyorsa bu raporların, Aile Sağlığı Merkezlerince değil konunun uzmanlarının bir arada olduğu tam donanımlı hastaneler tarafından verilmesidir" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.