Güngören Ligi İçin İmzalar Atıldı

Güngören Ligi İçin İmzalar Atıldı
Türkiye'nin en kapsamlı öğrenci olimpiyatı olma özelliği taşıyan Güngören Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Ligi" 2017-2018 yılı protokol imza töreni...

Türkiye'nin en kapsamlı öğrenci olimpiyatı olma özelliği taşıyan Güngören Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Ligi" 2017-2018 yılı protokol imza töreni gerçekleştirildi.

Güngören Belediyesi'nin, çocukları ve gençleri bilime, sanata, kültüre ve spora yönlendirmek, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıp çağdaş hedefler doğrultusunda yarınlara doğru emin adımlarla ilerlemelerini sağlamak amacıyla hayata geçirdiği "Güngören Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Ligi'nde 2017-2018 dönemi, proje paydaşları arasında imzalanan protokolle resmen başlamış oldu.

Yapılan protokol törenine İlçe Kaymakamı Zeyit Şener, Güngören Belediye başkanı Ş. Yücel Karaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, İlçe Emniyet Müdürü Sinan Çamuroğlu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nazan Şahin ve Güngören'deki okullarda görev yapan okul müdürleri katıldı.

"12 yıllık bir geçmişe sahip"

Güngören Ligi tanıtım filmi ile başlayan törende tanıtım filmi sonrası lig hakkında düşüncelerini dile getiren Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, öğrencilerin boş zamanlarında kötü alışkanlıklar edinmesinin önüne geçmek amacıyla 12 yıl önce bu projenin temellerini attıklarını dile getirdi.

Başkan Karaman konuşmasında, "Kuralları ve hedefleri önceden belirlenmiş bir lig ile öğrencilerimizi ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutabilir miyiz diye düşündük. Bunun için Güngören'in önde gelenleriyle bir araya geldik. Bunun sonucunda Güngören Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Ligi projesi ortaya çıktı. İlçemiz çocukları erdemli bireyler olarak yetişirken, gelecekte kendilerini sosyal alanlarda görme imkanı bulsunlar, geleceği inşa edecek olan gençler kültür karmaşası yaşamadan kendi kültürünü tanıtsın, kendi ülkesinin sanatçısı, sporcusu, bilim adamı olsun istedik. Öğrencilerimizin ekip ruhuyla veya bireysel olarak başarı elde ettiklerinde özgüven kazandıklarını ve bunun derslerine de olumlu yönde yansıdığını gördük. Ne mutlu bize ki, 12 yıl önce filizlenen bu proje bugün milli takımlara sporcu gönderen, çocuklarımızın ufkunu genişleten ve gelişmelerine zemin hazırlayan bir projeye dönüştü. Bu açıdan Güngören Ligi projesini çok önemsiyoruz ve her yıl daha da geliştirerek sürdürülebilirliğini sağlamak için çalışıyoruz. Öğrencilerimize, gösterdikleri ilgi için, öğretmenlerimize de fedakârlıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Güngören Ligi Güngören için bir şans"

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman ise Güngören Ligi'ni eğitimin bir parçası olarak gördüklerini belirterek, "Güngören Ligi okullarımız, müdürlerimiz, çocuklarımız ve tüm Güngörenliler için önemli bir şans. Belediyemiz tarafından her detayı düşünülmüş ve hazır olarak önümüze sunulan bu önemli ve kapsamlı projeye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak katkıda bulunmak ve destek olmak bizim önemli görevlerimizden biri" şeklinde konuştu.

2005 yılında 6 branş ve 5 bin öğrenciyle başlayan ve Güngören'deki tüm okulları içine alan, içerik ve kategorileri ile her geçen gün büyüyerek yoluna devam eden Güngören Ligi'nde 12'nci yıl heyecanı yaşanıyor. Güngören Ligi, her yıl artan katılımcı sayısı, proje çeşitliliği ile kısa bir süre içerisinde dikkatleri üzerine çekerek 2007-2008 eğitim-öğretim yılında dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul Yerel Yönetimler Sosyal Proje ödülüne layık görüldü.

Her yıl artan katılımcı sayısı, proje çeşitliliği ile ilçe sınırlarını aşan ve milli takımlara sporcu kazandıran önemli bir sosyal sorumluluk projesine dönüşen Güngören Ligi'nde 2017-2018 eğitim öğretim yılı boyunca bilim proje yarışmalarından münazara yarışmalarına, basketboldan yüzmeye, fotoğrafçılıktan kısa filme, futboldan atletizme, ses yarışmalarından şiir okuma yarışmaların kadar 30 farklı branş ve 130 alt branşta Güngörenli gençler birikim ve yeteneklerini ortaya koymanın haklı sevincini ve gururunu yaşayacak.

Güngören Ligi İçin İmzalar Atıldı

Güngören Ligi İçin İmzalar Atıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.