Gkv’li Minikler “Hikaye Kumbaram” Projesiyle Kitap Okuyor

Gkv’li Minikler “Hikaye Kumbaram” Projesiyle Kitap Okuyor
Öğrencilere tasarruf ve kitap okuma alışkanlığını geliştirmek amacıyla Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları'nda hayata geçirilen proje ile öğrencilerin...

Öğrencilere tasarruf ve kitap okuma alışkanlığını geliştirmek amacıyla Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları'nda hayata geçirilen proje ile öğrencilerin biriktirdikleri paralarla okulda kitap stantları kuruluyor.

Minik öğrencilere tasarruf ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen ve yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleriyle okul öncesi eğitimde öğrencilere yeni kazanımlar sağlayan GKV Özel Okulları tarafından "Hikaye Kumbaram" projesiyle öğrencilerin tasarruf ve kitap okuma alışkanlıklarını geliştiriyor. Projesi kapsamında öğrencilerin kumbaralarında biriktirdikleri paralarla okulda kurulan kitap stantlarında öğrenciler, çeşitli kitapları okuma fırsatı buluyor. Öğrencilere küçük yaşlarda kitap okumanın önemini kavratmak amacında olduklarını anlatan GKV Anaokulu Müdiresi Gökçen Bulut, aynı proje ile öğrencilerin tasarrufu yaşam felsefisi haline getirmeleri, bilinçli birer tüketici olarak yetiştirmeyi de hedeflediklerini kaydetti. Topluma kitap dostu bireyler yetiştirmek istediklerini de vurgulayan Bulut, "Anaokulu öğrencilerimiz kumbaralarında biriktirdikleri paralarla oluşturulan kitap standından kendi seçtikleri kitapları aldı. Etkinlikle öğrencilerimize tutumlu olmak, tasarruf yapmak ve kitap sevgisini aşılamak amaçlandı. Öğrencilerimizin sevdikleri kitapları kendilerini seçmesi ve biriktirdikleri parayla satın alması onlarda gelecek yaşamlarında önemli bir alışkanlığın ilk adımı oldu. Bundan sonraki süreçte de bu tür etkinliklerle gerek tasarruf etmenin önemi gerekse kitap dostu olabilmenin yaşamdaki önemini anlatan projelerimiz devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Gkv’li Minikler “Hikaye Kumbaram” Projesiyle Kitap Okuyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.