Golan'a imza, Gazze'ye bomba

Golan'a imza, Gazze'ye bomba
Orta Doğu’da fitil ateşlendi. Hamas’ın yanlışlıkla attığı füzeye misilleme yapan İsrail, Gazze’yi bombaladı. Aynı dakikalarda ABD Başkanı Trump da Suriye’ye ait Golan’ı İsrail’e peşkeş çeken imzayı attı. Türkiye’den ve dünyadan karara tepki yağdı...

İsrail'in başkenti Tel Aviv yakınlarındaki Mişmeret bölgesine roket saldırısı düzenlendi. Yedi kişinin yaralandığı füze saldırısının zamanlaması manidar bulundu. Füzenin Hamas tarafından atıldığını duyuran İsrail, binlerce askeri göreve çağırarak saldırıya karşılık verileceğini bildirdi. İsrail Savunma Bakanlığı, füzenin 120 kilometre mesafe katettiğini duyururken Hamas'tan “Füze yanlışlıkla ateşlendi” açıklaması geldi.

TRUMP SKANDALA İMZA ATTI
Geçtiğimiz günlerde Twitter üzerinden, Golan Tepeleri hakkında, “İsrail'in egemenliğini tanıma zamanı geldi” diyen ABD Başkanı Donald Trump, dün İsrail Başbakan Netanyahu ile bir araya geldi. Trump, "Golan Tepeleri üzerinde İsrail'in egemenliğini ABD'nin resmen tanıdığını" ilan eden o skandal kararnameyi imzaladı. İmza törenini şova çeviren Trump, “Bugün yapılan saldırı gibi bir saldırı daha görmek istemiyoruz. İsrail ile ilişkilerimiz kuvvetli” dedi. Trump'ın imzası sonrası Netanyahu da “Bu diplomatik bir zaferdir” açıklamasını yaptı. ABD'de bunlar yaşanırken, İsrail akşam saatlerinde Gazze'yi vurmaya başladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.