Gölovası'na dönen Çukurova'da kayıkla mandalina hasadı

Gölovası'na dönen Çukurova'da kayıkla mandalina hasadı
Adana’da narenciye bahçelerini su basan çiftçiler, suların çekilmemesi nedeniyle daha fazla beklemeyerek kayıkla hasat yaptı. Su basan narenciye bahçesinde kayıkla hasat yapan çiftçi Halil Şimşek, “Devletimiz takviye motopomp vermezse suların çekilmesi Nisan ayını bulacak. Benim 60 dönüm bahçemde 250-300 bin lira zararım var” dedi.

Adana'da haftalardır süren yoğun yağışlar nedeniyle Seyhan Barajı doluluk oranına ulaştı. Fazla suyun boşaltılması için baraj kapaklarının açılmasıyla ilin birçok ilçesinde tarım arazileri, sular altında kaldı. Adana'nın Tuzla ilçesine bağlı Tabaklar Mahallesi'nde narenciye bahçesi olan çiftçiler, su basan bahçelerinde kayıklarla dolaşarak mandalina hasadı yaptı. Yetkililerden yardım beklediklerini ifade eden çiftçiler, çok zor durumda olduklarını belirtti.

Narenciye bahçesinin sahibi olan Halil Şimşek isimli çiftçi, ağaçlarının sular altında kaldığını ve bu bahçeden 3 yıldır verim alamadığını ifade ederek, “Devletimiz burada bir toplulaştırma yaptı. Sonrasında da 3 adet motopomp koydu. Ancak bu motopomplar bize tuzak gibi. Daha önceden burada bir sulama kanalı vardı. Sular başka yere akarak, fazla su boşalıyordu. Ancak yıllardır bahçelerimiz sular altında kalıyor. Biz devletimizden 3 tane daha takviye motopomp istiyoruz. Ancak onlar da sonra geleceğini söylüyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.