Dedektif Gibi Delil Topladı Hırsızları Yakalattı

Dedektif Gibi Delil Topladı Hırsızları Yakalattı
Fatih'te alışveriş yaptığı esnada cep telefonu çalınan bir kadın, çocuklarının fotoğraflarının bulunduğu hafıza kartını alabilmek için adeta...

Fatih'te alışveriş yaptığı esnada cep telefonu çalınan bir kadın, çocuklarının fotoğraflarının bulunduğu hafıza kartını alabilmek için adeta dedektif gibi delil topladı. Telefondaki bir uygulamayı kullanarak hırsızların peşinde düşen kadın zanlıları tutuklatsa da sanıklar ikinci duruşmada tahliye edildi. Çalınan telefondan ise hiçbir iz yok. Öte yandan Tunuslu anne ve iki kızın kadının cep telefonunu çalma anı ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

İstanbul'un Fatih ilçesindeki bir eşarp dükkanına alışveriş yapmak için giren Emine Hatun Kaymakçı, mağazadan çıktıktan kısa bir süre sonra cep telefonunun olmadığını fark etti. Gezdiği her yeri arayan Kaymakçı bir türlü telefonunu bulamadı. Ertesi gün mağazanın güvenlik kamera görüntülerini izleyen Kaymakçı, yaşlı bir kadın ve gözcülük yaptığını düşündüğü iki genç kadın tarafından cep telefonunun çalındığını öğrendi. Yanındaki bir arkadaşının telefonundan konum uygulamasına giren Kaymakçı, cep telefonunun en son olay yerine yaklaşık 100 metre ilerideki bir mağazanın önünden sinyal verdiğini gördü. Bu kez telefonun son kez sinyal verdiği noktadaki güvenlik kamerasını izleyen Kaymakçı, sinyali aldığı dakikaları inceledi ve bu görüntülerde de telefonunu çaldığını iddia ettiği kadınları gördü. Bataryası çıkarıldığı için telefonundan bir daha sinyal alamayan Kaymakçı eşi ile birlikte, iki çocuğunun tüm fotoğraflarının kayıtlı olduğu hafıza kartını bulabilmek için adeta dedektif gibi iz sürerek delil topladı.

Kaymakçı güvenlik kamerasındaki kadınları karakolda görür görmez tanıdı

Olay günü karakola giderek şikayette bulunan Kaymakçı, ertesi gün topladığı görüntüleri teslim etmek için gittiği karakolda, gözaltına alınan 3 kadınla karşılaştı ve kadınları teşhis etti. Mahkemeye çıkarılan Tunus vatandaşı anne Helala B.(62) ile kızları Amani B.(20) ve Aroua B.(24) tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olaya ilişkin soruşturma yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, anne ve 2 kızından oluşan 3 kadın hakkında "Elde veya üstte bulunan eşyayı özel beceri ile almak suretiyle hırsızlık" suçundan 10'ar yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

İlk duruşmada "Mağazaya alışveriş için girdik" dediler

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlayan 3 sanık kadından 2'si olayın meydana geldiği mağazaya alış veriş için gittiklerini söylerken bir sanık görüntülerdeki kişinin kendileri olmadığı iddia ederek tahliye talebinde bulundu. Sanık Aroua B., gelecek ay evleneceğini bu nedenle tahliye edilmesini istedi. Şikayetçi Emine Hatun Kaymakçı ise olay anını anlatarak, telefonunun maddi değerinin Bin 500 TL olduğunu, ancak asıl önemli olanın içinde bulunan fotoğraflar ve bilgiler nedeniyle manevi değeri olduğunu belirterek sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi. Mahkeme ilk duruşmada, delil durumları ve atılı suçlamaları gözeterek sanıkların tahliye talebini reddetti.

İkinci duruşmada ifade değiştirdiler: "Görüntülerdekiler biz değiliz"

Davanın dün görülen ikinci duruşmasında olay anına dair görüntüler izlendi. Sanıkların tamamı bu kez görüntülerdeki kişilerin kendileri olmadığını iddia ederek tahliye talebinde bulundular. Mahkeme savunmalarının alınmış olması ve delilleri karartma ihtimallerinin bulunmadığı gerekçesiyle üç sanığın da tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi. Bir sonraki duruşmaya kadar fotoğrafları çektirilen sanıkların, güvenlik kamerası görüntülerindeki kişiler olup olmadığının tespiti için bilirkişi tarafından eşleştirme yapılacak.

Öte yandan hırsızlık anı ise kameralara saniye saniye yansıdı. Görüntülerde , kadın mağazada ürünlere bakarken, tunuslu kadın ilk önce kadının bebek arabasını biraz ileri itiyor. Ardından cep telefonunu el çabukluğuyla çalıp kızlarıyla kayıplara karışıyor.

Dedektif Gibi Delil Topladı Hırsızları Yakalattı

Dedektif Gibi Delil Topladı Hırsızları Yakalattı

Dedektif Gibi Delil Topladı Hırsızları Yakalattı

Dedektif Gibi Delil Topladı Hırsızları Yakalattı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.