Gso Unlu Mamuller İhracat Takımı Dubai’de

Gso Unlu Mamuller İhracat Takımı Dubai’de
Ekonomi Bakanlığının Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (URGE) konulu tebliğ kapsamında Gaziantep Sanayi Odası (GSO)Birleşik...
Ekonomi Bakanlığının Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (URGE) konulu tebliğ kapsamında Gaziantep Sanayi Odası (GSO)Birleşik Arap Emirlikleri'ne bir sektörel ticaret heyeti düzenledi.

Tarladan Sofraya Unlu Mamuller İhracat Takımı isimli URGE projesi aracılığıyla düzenlenen organizasyonla,Birleşik Arap Emirliklerinin Dubai kentinde gerçekleştirilen,'GULFOOD 2016" Gıda Fuarını ziyaret eden heyet,fuara katılan alıcı firmalarla bir araya gelerek iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Toplam 156 ülkeden gelen 5 binden fazla katılımcı ve 100 bini aşkın ziyaretçisiyle dünyada gıda sektörünün en önemli buluşma noktalarından biri olan Gulfood Fuarı, yüzlerce çeşit gıda üreticisinin yanı sıra gıda alımı yapan toptancılara, süpermarket zincirlerine ve büyük ölçekli perakendecilere de ev sahipliği yapma özelliği taşıyor.

Fuar ziyaretinin dışında GSO heyeti, Dubai'de faaliyet gösteren süpermarket zincirini de yerinde ziyaret etti. Dubai'de satılan unlu mamullerin fiyatlandırması hakkında bilgi alışverişinde bulunan heyet üyeleri, firmanın satın alma yetkilileriyle de ikili iş görüşmeler gerçekleştirdi. GSO Genel Sekreteri Kürşat Göncü, oda olarak URGE projelerine büyük önem verdiklerini belirterek, "Ekonomi Bakanlığının URGE tebliği kapsamında bugüne kadar toplam 7 proje gerçekleştirdik. Projelerimizin 6 tanesi devam etmekte olup 1 tanesi sona erdi. Bugüne kadar tekstil, ayakkabı, halı, makine-metal, plastik, unlu mamuller ve şekerli ürünler sektöründe yer alan 183 firmamız 26 farklı faaliyette yer alarak Ekonomi Bakanlığının sağlamış olduğu yüzde 75 geri ödeme desteğinden faydalandı" dedi. GSO üyesi firmaların dış ticaret deneyimlerini arttırmaya yönelik bu projelerin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini dile getiren Göncü, "Eğitim, Pazar araştırması, danışmanlık ve fuar ziyaretlerini kapsayan URGE çalışmalarımız Ekonomi Bakanlığının destekleriyle bundan sonraki süreçte de devam edecek" diye konuştu.

GSO URGE PROJESİ

Tarladan Sofraya Unlu Mamuller İhracat Takımı projesi, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından 2010/8 sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi konulu tebliğ uyarınca Ekonomi Bakanlığının desteğiyle yürütülüyor. Proje kapsamında firmalar, GSO tarafından organize edilen eğitimler, danışmanlık faaliyetleri, yurt dışı fuar ziyaretleri, sektörel ticaret heyetleri ve ülkemize getirilecek alım heyetleri organizasyonlarından faydalanmaya hak kazanıyor.

GSO'nun proje kapsamında gerçekleştirdiği bu faaliyetlerin maliyetinin yüzde 75'i Ekonomi Bakanlığı tarafından destekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.