Hakan Ünsal "Bu Ceza Galatasaray İçin Önemli Bir Fırsat"

Hakan Ünsal "Bu Ceza Galatasaray İçin Önemli Bir Fırsat"
Galatasaray'ın eski oyuncusu Hakan Ünsal, Uefa'nın galatasaraya verdiği 1 yıl men cezasını değerlendirdi.

Galatasaray'ın eski oyuncularından Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı Hakan Ünsal, sarı-kırmızılı takımın UEFA'dan aldığı 1 yıllık men cezası için, "Bu da aslında önemli bir fırsat. Galatasaray'ın geleceği kurtarılmak isteniyorsa temeli sağlamlaştırılmış ve altyapının da desteklendiği bir projeyle 5-10 yılı kurtarılabilir" dedi.

Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı Hakan Ünsal, Gaziosmanpaşa Belediyesi ve İl Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Yetenek Tespiti ve Spora Yönlendirme Projesi" etkinliğine katıldı. Organizasyon sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ünsal, Galatasaray'ın UEFA'dan aldığı 1 yıllık men cezasını değerlendirdi.

"BU CEZA ÖNEMLİ BİR FIRSAT"

UEFA tarafından Galatasaray'a verilen 1 yıllık cezanın etkisinin 1 yıl ile kalacağını düşünmediğini belirten Hakan Ünsal, "Çünkü alınan cezayı bu yıl tamamlayacak. Diğer taraftan mali kriterlerin transferlere etkisini göreceğiz. Alınan oyuncuların kalitesi ve etkisinin olacağını düşünüyorum. Takımdaki oyuncuların da ayrılması gerçekleşebilir. Alınan bu cezanın etkisi 2-3 yıla yansıyacaktır. Bu da aslında önemli bir fırsat. Galatasaray'ın geleceği kurtarılmak isteniyorsa temeli sağlamlaştırılmış, altyapının da desteklendiği bir projeyle 5-10 yıllı kurtarılabilir. Ama 1 yıl cezamız var. Bunu böyle geçiştirelim denirse 2-3 yıl sonra bu cezalar ile karşılaşabiliriz. UEFA bundan sonra hiçbir kulübe taviz vermeyecek. Başka yollardan da bu cezaların gelme ihtimali var. Kriterler arttırılacak. Sadece Galatasaray değil Türkiye'de başka ceza alan takımlarımız da var. Herkesin bu işe dikkat etmesi gerekiyor. Avrupa'nın uyguladığı sisteme geçmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"UEFA'NIN KRİTERLERİ ÇOK SERT"

Harcanan paraların sorumluluk sahibi olmanın verdiği rahatlık olduğunu söyleyen Hakan Ünsal, "Bugünkü kulüplerin dahil olduğu sistem hiçbir yöneticilerin dahil olmasını gerektirmiyor. UEFA dahil olmasa bu sistem yıllarca devam edecekti. UEFA'nın kriterleri çok sert, net ve hiç kimsenin ağzını açamayacağı kadar katı. Türk futbolunun bu şekilde düzeliyor olması iyi ama dışarıdan düzeliyor olması bizim adımıza üzüntü verici bir şey" açıklamasını yaptı.

"BU UYGULAMALAR DİĞER KULÜPLERİ DE KORKUTACAK"

UEFA'nın bu uygulamalarının diğer kulüpleri de korkutacağını vurgulayan Ünsal, "Normalleşmeye doğru gideceğini düşünüyorum. Aslında olması gerek o. 1-2 yıl içerisinde gelecek kararlar, diğer etkenlerle birlikte Türkiye'deki futbol olması gereken mecrasına dönecek" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.