Hakkari'de Hain Tuzak 5 Şehit

Hakkari'de Hain Tuzak 5 Şehit
Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde meydana gelen patlamada şehit sayısı 5’e yükseldi.

Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün bölgesinde askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu 4 asker şehit olurken, bir asker de yaralanmıştı. Şemdinli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralı asker, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 4 askerin şehit düştüğünü açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, "10 Temmuz 2016 Pazar günü saat 12.05’de, Hakkari/Şemdinli Beyyurdu-Aktütün karayolunda yol kontrolü yapan unsurlarımızın geçişi esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu dört kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralı silah arkadaşımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavisine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar temenni ediyoruz" denildi.

Hakkari’den yine acı haber geldi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hakkari Şemdinli Beyyurdu-Aktütün karayolunda yol kontrolü yapan unsurların geçişi esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu yaralanan ve tedavisine hastanede devam edilen bir askerin şehit olduğunu açıkladı.

TSK'dan yapılan açıklamada "10 Temmuz 2016 Pazar günü saat 12.05'de, Hakkari/Şemdinli Beyyurdu-Aktütün karayolunda yol kontrolü yapan unsurlarımızın geçişi esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu yaralanan ve tedavisine hastanede devam edilen kahraman silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 13.55'de şehit olmuştur. Kahraman şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz" denildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.