Halıcılar Güney Amerika’da Temaslara Başladı

Halıcılar Güney Amerika’da Temaslara Başladı
Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliğinden oluşturulan bir heyet "Makine Halıcılığında Sürdürülebilir Liderlik" adlı URGE Projesi kapsamında...

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliğinden oluşturulan bir heyet "Makine Halıcılığında Sürdürülebilir Liderlik" adlı URGE Projesi kapsamında Şili ve Brezilya'da bir dizi incelemeler yapmak üzere Güney Amerika'ya giden halıcılar temaslarına başladı.

Brezilya'nın en büyük şehirlerinden birisi olan Sao Paulo'da bulunan Türkiye Başkonsolosluğunu ziyaret eden heyet Başkonsolos Serkan Gedik'ten bilgi aldı. Türk halı sektörü için son dönemlerde önemli bir Pazar haline gelen 422 milyon nüfusa sahip olan Güney Amerika'ya Pazar araştırmaları yapmak üzere giden Gaziantepli halıcılar Brezilya'ya ulaştı. "Makine Halıcılığında Sürdürülebilir Liderlik" adlı URGE Projesi kapsamında gerçekleştirilen ziyaretlerin ilk durağı olan Sao Paulo'da Türkiye Baş Konsolosluğunu ziyaret eden heyet, Sao Paulo Başkonsolosu Serkan Gedik'le bir araya gelerek karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan başkanlığında Güney Amerika'ya giden 35 kişilik heyet, burada Pazar araştırmalarının yanı sıra böle kültürleriyle ilgili de incelemeler yapacak. Türkiye'den Brezilya'ya 2017 yılın 11 aylık diliminde 4 milyon 637 bin dolarlık halı ihracatı yapılırken, Gaziantep'ten 3 milyon 788 bin dolarlık dış satım yapıldığını ifade eden GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan, Brezilya'nın halı sektörünün gelecek dönemleri için büyük önem taşıdığını ve ziyaretlerin ardından bu ülkeye hangi tür ürünlerin ihracatının daha kolay olacağının anlaşılacağını belirtti. Başkonsolos Serkan Gedik'ten Brezilya hakkında bilgiler alan heyet, izlenecek yol haritasının oluşturulması için Brezilyalı halı alıcılarının kültürel yapılarını da mercek altına alacak. Sao Paulo'da Türkiye Başkonsolosu Serkan Gedik'e günün anısına bir plaket veren GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan ve beraberindeki heyet bugün Brezilya'da ki incelemelerine ve alım heyetleriyle temaslarına başlayacak.

Halıcılar Güney Amerika’da Temaslara Başladı

Halıcılar Güney Amerika’da Temaslara Başladı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.