Hannover Başkonsolosundan Gahib’e Övgü

Hannover Başkonsolosundan Gahib’e Övgü
Hannover Domotex 2018'de Türk firmalarının stantlarını GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan'la birlikte ziyaret eden Türkiye Hannover Başkonsolosu Banu Malaman...

Hannover Domotex 2018'de Türk firmalarının stantlarını GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan'la birlikte ziyaret eden Türkiye Hannover Başkonsolosu Banu Malaman Gaziantepli firmaların yazdığı başarı öykülerinin gurur verici olduğunu söyledi. Avrupa'da Türk firmaların bir çok alanda rekabet gücüne sahip olduğunu ifade eden Malaman, "Fuarda Türk firmalarımızın dünya standartlarında stantları ve ürünleriyle adeta gövde gösterisi yapması ülkemiz ve milletimiz adına gurur verici bir olay. Dünya halı sektörüne damga vuran Gaziantepli halıcıları kutluyorum" dedi.

Almanya'nın Hannover kentinde açılan Domotex 2018 Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarına 160 firmasıyla katılan Türkiye bu yıl 9. kez alan ölçüsü bakımında birinciliği kimseye bırakmazken, 83 markasıyla 2018 halı koleksiyonunu görücüye çıkaran Gaziantepli halıcıların stantları ziyaretçi akınına uğradı.

Fuarı ziyaret ederek GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan'dan fuar ve halı sektörü hakkında bilgiler alan Türkiye Hannover Başkonsolosu Banu Malaman, bir birinden farklı ürünlerle dünya halı sektörünün en önemli oyuncusu haline gelen Gaziantepli halıcıları kutladı. Malaman, "Hannover Domotex 2018 Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarına Türkiye'den 160'ın üzerinde firma katılıyor. Bunların büyük bir kısmı Gaziantep'ten geliyor. Gaziantepli firmaların sektörde etkin oldukları hem stantlarından hem yapılan işlerden hem de ürünlere olan taleplerden belli. Gaziantep dışında Bursa, Hereke ve diğer illerimizden de katılımcılarımız var. Fuara katılım açısından en büyük pay Gaziantep'e ait. Başarılı bir fuar olarak değerlendiriyorum. Fuar süresince konsolosluğumuz firma yetkililerine ve katılımcılara her türlü teknik desteği sağlıyor. Özellikle Ticari Müşavirliğimiz bu konuda firmalarımızla sürekli koordinasyon halinde. Bugün Türkiye adına büyük bir gurur yaşıyoruz. Firmalarımız dünya standartlarına stantları ve ürünleriyle dünyanın diğer devleriyle boy ölçüşüyor. Fuarın ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyor katılımcı firmalarımıza başarılar temenni ediyorum" dedi.

GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan'da Malaman'a fuara katılan firmalarla ilgili bilgiler verirken, uzun yıllar önce İran halılarının ünlü olduğunu ancak artık dünyada Gaziantep halı trendinin hakim olduğunu dile getirdi. Başkonsolos Malaman'a firmalara karşı gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür eden Kaplan, fuarın başarılı devam ettiğini ve firmaların ürün tanıtımlarını üst düzeyde sürdürdüğünü belirterek günün anısına Türkiye bir teşekkür plaketi taktim etti.

GAHİB Başkanı Salahattin Kalpan'la Türk firmaların stantlarını ziyaret ederek başarılar dileyen Türkiye Hannover Başkonsolosu Banu Malaman Gaziantepli firmalara yakın ilgi göstererek 2018 halı koleksiyonlarını büyük bir titizlikle inceledi.

Hannover Başkonsolosundan Gahib’e Övgü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.