Hatay’a Şehit Haberi

Hatay’a Şehit Haberi
Mardin/Derikte, polis lojmanlarına yönelik uzun namlulu silahla yapılan saldırıda polis memuru Ahmet Benli ağır yaralandı. Kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memurunun Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da bulunan baba evine acı haber ulaştı.

Mardin/Derikte, polis lojmanlarına yönelik uzun namlulu silahla yapılan saldırıda polis memuru Ahmet Benli ağır yaralandı. Kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memuru Ahmet Benli'nin Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da bulunan baba evine acı haber ulaştı.

Ahmet Benli'nin Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'nın Esentepe mahallesindeki baba evine acı haber gece İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından verildi. Baba Cemal ve anne Aynur şehit haberinin üstüne gözyaşlarına boğulurken, olası bir rahatsızlığa karşı sağlık ekipleri şehit evinin önünde hazır bekletildi. Baba ocağına Türk bayrakları asılırken, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Antakya Belediyesi ekipleri tarafından da taziye çadırı kuruldu.

Ahmet Benli Mardin Emniyetq Müdürlüğü'nün bünyesinde 4 yıldır görev yapmaktaydı. Turna Benli ile evli olduğu ve iki erkek çocuk sahibi olduğu öğrenildi. Ahmet Benli'nin bir hafta önce izinli olarak Hatay'a geldiği ve ailesi ile yakın dost akrabalarıyla helalleştiği ardından da görev yeri olan Derik ilçesine geri döndüğü belirtildi. Benli'nin şark görevini tamamlamasına 1 ay kaldığı ve 1 ay sonra tayin isteyeceği de edinilen bilgiler arasında yer aldı.

Şehit Ahmet Benli'nin cenazesi öğle vakti Antakya Mezarlık Kompleksinde düzenlenecek cenaze töreninin ardından Antakya şehitliğinde son yolculuğuna uğurlanacak.

Haberin ardından şehidin baba evine görüntü almak için giden basın mensuplarına mahalle gençleri tarafından tepki gösterildi, kısa süreli bir gerginlik yaşanırken, basın mensuplarının görüntü almadan şehit evini terk etmesiyle gerginliğin önüne geçildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.