Gazeteci Geçmen’e Büyük Vefa

Gazeteci Geçmen’e Büyük Vefa
Karşıyaka Belediyesi, geçen ay yaşamını yitiren Gazeteci İsmail Ragıp Geçmen'in adını Yamanlar Mesire Alanı içinde oluşturulan ve paintball sahası,...

Karşıyaka Belediyesi, geçen ay yaşamını yitiren Gazeteci İsmail Ragıp Geçmen'in adını Yamanlar Mesire Alanı içinde oluşturulan ve paintball sahası, tırmanma duvarı ile yürüyüş parkurlarının yer aldığı "Macera Alanı'na verdi. Başkan Akpınar, "Hayatta is değil, iz bırakmak önemlidir. İsmail bunu başardı. Biz de ona vefamızı gösterdik" dedi.

Yamanlar Mesire Alanı'ndaki isim verme törenine CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Geçmen'in aile bireyleri, dağcılık kulübünden arkadaşları, gazeteci dostları ve sevenleri katıldı. Paintball sahası, tırmanma duvarı ve yürüyüş parkurlarını kapsayan "Macera Alanı'na İsmail Ragıp Geçmen adı verildi. Alana, Geçmen'in fotoğrafının ve öz geçmişinin yer aldığı pano da konuldu. Törenin ardından "Macera Alanı'nı gezen konuklar, tırmanma duvarına tırmanan sporcuları izledi. Paintball poligon alanında atış yaptı.

"İs değil, iz bırakmak önemli"

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "İsmail'e ölümü hiçbirimiz yakıştıramadık ama önemli olan yaptığı güzel işler ve kalıcı yaşam öyküsüdür. Onun adını yaşatmak bizim görevimiz. Onun adını taşıyan bu alan, maceranın içerisinde olan ve yaşamı dize getirmeye çalışan insanların uğrak mekanı olacaktır. İsmail yukarıda bir yerden mutlaka bizlere bakıyor. Bizler bu alana sahip çıkarsak o daha mutlu olacak. İyi ki sizler gibi dostları var. Hayatta is bırakmak değil, iz bırakmak önemlidir ve asıl mesele iz bırakacak güzel işler yapabilmektir. İsmail bunu başardı. Kendisini çok büyük özlem ve saygıyla anıyoruz. Bu alan sürekli yaşayacak. İsmail burada, kendisi gibi doğayı ve macerayı seven insanlarla buluşacak" diye konuştu.

Başkan Akpınar'a teşekkür

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel de şunları söyledi: "Uzun yaşamak kadar anlamlı ve güzel yaşamak da önemli. İsmail, genç yaşta aramızdan gitti ama kalıcı bir isim bıraktı. Dağcılık kulübündeki dostları, gazeteci arkadaşları ve ailesi bu alanda onun hatırasını sonsuza kadar yaşatacaktır. Bu alana isim verme kararını alan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'a ve meclis üyelerine teşekkür ediyorum."

"Vefanın en güzel örneği"

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ise, "İsmail'i çok zamansız kaybettik ancak bu anlamlı törende yüzümüzde ufak bir tebessüm oluştu. Çünkü vefanın güzel bir örneğini yaşıyoruz. Eminim ki o da bir yerlerde bizi izliyor ve "ne güzel yer bulmuşsunuz benim için" diyordur" dedi. Geçmen'in kızı Gökçe de aile bireyleri adına Karşıyaka Belediyesi'ne ve emeği geçenlere teşekkür ettiğini söyledi.

Gazeteci Geçmen’e Büyük Vefa

Gazeteci Geçmen’e Büyük Vefa

Gazeteci Geçmen’e Büyük Vefa

Gazeteci Geçmen’e Büyük Vefa

Gazeteci Geçmen’e Büyük Vefa

Gazeteci Geçmen’e Büyük Vefa

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.