Hatipoğlu Ve Işılak, Manisalılarla Buluştu

Hatipoğlu Ve Işılak, Manisalılarla Buluştu
3. Uluslararası Yunus Emre Günleri kapsamında Manisalılar ile buluşan Ünlü İlahiyat Profesörü Nihat Hatipoğlu ve sevilen sanatçı Uğur Işılak, izleyenlere...

3. Uluslararası Yunus Emre Günleri kapsamında Manisalılar ile buluşan Ünlü İlahiyat Profesörü Nihat Hatipoğlu ve sevilen sanatçı Uğur Işılak, izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı. Hatipoğlu'nun sözleriyle duygulanan Manisalılar Uğur Işılak'ın bağlama eşliğinde söylediği şarkılarıyla coşku dolu bir gece yaşadı.

Yunusemre Belediyesi, 3. Uluslararası Yunus Emre Günleri etkinlikleri kapsamında Ünlü İlahiyat Profesörü Nihat Hatipoğlu ve sanatçı Uğur Işılak'ı Manisalılar ile buluşturdu. Forum Magnesia AVM arkasındaki Yunusemre Belediyesi Etkinlik Alanında gerçekleştirilen programa binlerce Manisalı yoğun ilgi gösterdi.

Etkinlikte konuşan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, gençlere Yunus Emre'nin öğretilerini aşılamak istediklerini belirtirken; bu anlamda organizasyonun büyük önem arz ettiğini söyledi. Başkan Çerçi konuşmasında; "Hz. Yunus Emre, topluma rehberlik etmiş, devletin mayasında çok önemli bir görev icra etmiştir. Aradan geçen 800 yıllık süre zarfında bütün gönül coğrafyamızda Yunus Emre'nin şiirleri insanların dilinden kalbine yoğrulmuştur. Bu sene Yunus Emre'yi Anma etkinliklerinin 3.'sünü yapıyoruz. Güzel akademik çalışmalar yapıldı. Çocuklarımıza yönelik programlar icra edildi. Gençlerimizin yüreğine Yunus Emre felsefesini, insan sevgisini vermek, toplumun kültür düzeyini artırmak adına çok güzel etkinlikler yapıyoruz. Yunus Emre bizim birleştirici gücümüz. Manevi yolculuğumuzda çok önemli bir şahsiyet" ifadelerini kullandı.

Hatipoğlu duygulandırdı

Başkan Çerçi'nin konuşmasının ardından Manisalılar'a seslenen Ünlü İlahiyat Profesörü Nihat Hatipoğlu, İslam coğrafyasındaki kan ve gözyaşına dikkat çekti. Sözleriyle vatandaşları duygulandıran Hatipoğlu, "Çağımız, Müslümanların İslam'ı anlamada sıkıntı yaşadığı, Dünya genelinde Müslümanlar üzerinde yığınla hesabın yapıldığı fitne dönemindeyiz. İsminden yola çıkarak getirmiş olduğu mesajı almaya gayret ettiğimiz Yunus Emre'ye, Hacı Bektaşi'ye, Hacı Bayram Veli'ye, Seyit Ahmet Yesevi'ye, Hz. Mevlana'ya olan ihtiyacımızın daha ön plana çıktığı bir dönem geçiriyoruz. İslam maalesef Batı'da ve dünyanın birçok yerinde terör ve şiddet ile anılmaya başladı. Bu Müslümanların, Kur'an'ın asla haketmediği bir durumdur. Yunus Emreler, Müslümanların önlerine serilen dağları aşıp gelenlerdir." diye konuştu. Hatipoğlu vatandaşlar ile beraber dua ederek söyleşisini sonlandırdı.

Işılak'tan muhteşem konser

Nihat Hatipoğlu'nun ardından sahneye sevilen sanatçı Uğur Işılak çıktı. İlk olarak "Yetmiyor Bana" isimli eserini seslendiren Işılak, Yunus Emre ve Tapduk Emre'nin yaşantısından anektodları da vatandaşlar ile paylaştı. Bağlama çalarak birbirinden güzel şarkılar seslendiren Işılak, vatandaşların yoğun isteği üzerine Arslanbek Sultanbekov'un "Dombra" isimli şarkısı ile konserini sonlandırdı.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Uluslararası Yunus Emre Günleri'ne katılarak Manisalılar'a güzel bir gece yaşatan Profesör Dr. Nihat Hatipoğlu ve sanatçı Uğur Işılak'a teşekkür ederek çiçek ve tablo takdim etti.

Geceye, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve Eşi Dr. Melek Çerçi, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur ve AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, AK Parti İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, kardeş ülkelerden gelen akademisyenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hatipoğlu Ve Işılak, Manisalılarla Buluştu

Hatipoğlu Ve Işılak, Manisalılarla Buluştu

Hatipoğlu Ve Işılak, Manisalılarla Buluştu

Hatipoğlu Ve Işılak, Manisalılarla Buluştu

Hatipoğlu Ve Işılak, Manisalılarla Buluştu

Hatipoğlu Ve Işılak, Manisalılarla Buluştu

Hatipoğlu Ve Işılak, Manisalılarla Buluştu

Hatipoğlu Ve Işılak, Manisalılarla Buluştu

Hatipoğlu Ve Işılak, Manisalılarla Buluştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.