Hayatını Kaybeden Usta Oyuncu Yakup Yavru, Adana Film Festivali'nde 'emek Ödülü' Alacaktı

Hayatını Kaybeden Usta Oyuncu Yakup Yavru, Adana Film Festivali'nde 'emek Ödülü' Alacaktı
66 yaşında ani kalp krizi sonucu hayata gözlerini yuman usta oyuncu Yakup Yavru'yla ilgili acı detay ortaya çıktı.

66 yaşında ani kalp krizi sonucu hayata gözlerini yuman usta oyuncu Yakup Yavru'yla ilgili acı detay ortaya çıktı. Yavru'nun, 25'incisi düzenlenen Adana Film Festivali'nde "25. Yıl Emek Ödülü"nü almak için Adana'ya davet edildiği öğrenildi.

"MAALESEF ÖDÜLÜNÜ VEREMEDİK"

Adana Film Festivali Direktörü İsmail Dikilitaş, hastane önünde yaptığı açıklamada, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden ünlü oyuncu Yakup Yavru'nun 25. Yıl Emek Ödülü'nü almak için Adana'ya geldiğini belirterek, "Maalesef veremedik ödülünü. Kısmet onun cenazesini düzenlemekmiş" dedi.

" YAPILAN YOĞUN ÇABALARA RAĞMEN KURTARILAMAMIŞ"

Direktör Dikilitaş, olayın sabaha karşı 05.00 sıralarında gerçekleştiğini belirterek, "Yavru, uzun zamandır bir araya gelemediği arkadaşlarıyla sohbet ederken birden bire kalp krizi geçirmiş. O anda anlayamamışlar. Daha sonra fark edilmiş ve oteldeki acil sağlık ekibi müdahale etmiş. Müdahaleden sonrada en yakın hastaneye ulaştırılmış. Hastanede de yoğun çabalar gerçekleştirilmiş, maalesef kurtarılamamış" dedi.

"EMEK ÖDÜLÜ ALACAKTI"

Yavru'nun çok değerli bir sanatçı olduğunu ve festival kapsamında Emek Ödülü alacak sanatçılardan biri olduğunu belirten Dikilitaş, "Kendisi Türk sinemasının isimsiz kahramanlarındandı. Hem bugün 25'inci yıl Emek Ödülü'nü almak için Adana'daydı. Maalesef veremedik ödülünü. Kısmet onun cenazesini düzenlemekmiş. Bir sanat ortamında böyle bir ölüm gerçekleşti, tek avuntumuz budur" diye konuştu.

"KONSERLERİ İPTAL ETTİK"

Dikilitaş, Yakup Yavru için 11.00'da Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda bir tören düzenleyeceklerini belirterek, "Düzenleyeceğimiz törenin ardından cenazesini memleketi Amasya'ya göndereceğiz. Bugün 25'inci Yıl Gala Gecemiz ve ardından Ziynet Sali konserimiz vardı. Bu programları iptal ettik. Emek Ödülleri'ni yarın özel bir anma ile vereceğiz. Sonrasında normal programlarımız devam edecek" ifadelerini kullandı.

Geçirdiği Kalp Kriziyle Hayata Veda Eden Usta Oyuncu Yakup Yavru Kimdir? Nerelidir?Geçirdiği Kalp Kriziyle Hayata Veda Eden Usta Oyuncu Yakup Yavru Kimdir? Nerelidir? Hayatını Kaybeden Oyuncu Yakup Yavru'dan Geriye Son Paylaştığı Fotoğraf KaldıHayatını Kaybeden Oyuncu Yakup Yavru'dan Geriye Son Paylaştığı Fotoğraf Kaldı Usta Oyuncu Yakup Yavru, Geçirdiği Kalp Krizi Sonucu Hayatını KaybettiUsta Oyuncu Yakup Yavru, Geçirdiği Kalp Krizi Sonucu Hayatını Kaybetti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.