Hayvan Otlatırken Gökyüzünde Gördüğü Uçak, Kastamonulu Gencin Hayatını Değiştirdi

Hayvan Otlatırken Gökyüzünde Gördüğü Uçak, Kastamonulu Gencin Hayatını Değiştirdi
Kastamonu'nun Araç ilçesine bağlı bir köyde ikamet eden Ahmet Bulucu, ilkokul yıllarında gökyüzünde gördüğü uçak sonrası uçak mühendisi olmaya karar verdi.

Kastamonu'nun Araç ilçesine bağlı bir köyde ikamet eden Ahmet Bulucu, ilkokul yıllarında gökyüzünde gördüğü uçak sonrası uçak mühendisi olmaya karar verdi. Bunun üzerine hayallerini süsleyen uçak için azmedip çalışan Ahmet Bulucu, üniversite sınavlarına girerek uçak mühendisi bölümünü kazandı. Bulucu, şimdi de yerli uçak projesinde yer almak için kendisine hedef koydu.

Kastamonu'nun Araç ilçesine bağlı Çavuşlu Köyünde ikamet eden ve çiftçilik yaparak geçimlerini sağlayan Ahmet Bulucu, hayvan otlattığı esnada gökyüzünden geçen uçağa hayran kaldı. Bunun üzerine uçaklara ilgi duymaya başlayan Ahmet Bulucu, uçaklar üzerinde araştırma yaparak uçak mühendisi olmak için kendisine hedef koydu. Uçmanın özgürlük olduğunu düşündüğünü söyleyen Ahmet Bulucu, üniversite sınavlarına hazırlanarak hayallerini süsleyen uçak mühendisliği bölümünü kazanacak puanı elde etti. Ahmet Bulucu, uçak mühendisliğini bitirdikten sonra yerli uçak projesinde de yer almak istediğini ve bu yönde de kendisine hedef koyduğunu belirtti.

"HAYVAN OTLATIRKEN GÖRDÜĞÜM UÇAK HAYALLERİMİ SÜSLEDİ"

Hazerbey Anadolu Lisesini okuyan ve üniversite sınavları sonrası Eskişehir Anadolu Üniversitesi Uçak Gövde-Motor Mühendisliği Bölümüne yerleşecek puanı elde eden Ahmet Bulucu, "İlkokula giderken köyde hayvan güdüyordum. Hayvan otlattığım esnada gökyüzünden bir ses geldi ve gökyüzüne baktım. Bir uçak geçiyordu. Sonra merak ettim bu uçaklar nasıl uçuyor diye. Bu uçaklar nasıl havada duruyor. Sonra uçaklar üzerine araştırma yapmaya başladım. Bunun üzerine uçak mühendisi olmaya karar verdim. Öyle bir hayalim ve merakım oldu. Ortaokul son sınıfta Hazerbey Eğitim Kurumlarının bursluluk sınavlarına girdim ve yüzde 100 bursluluk kazandım. Sağ olsun Orhan Hazer hocamızda bizleri okuttu" dedi.

"YERLİ UÇAK PROJESİNDE YER ALMAK İSTİYORUM"

Yeni hayalinin yerli uçak projesinde yer almak olduğunu söyleyen Ahmet Bulucu, "Okurken hocalarım bana yardım ettiler, destek oldular, elimden tuttular. Üniversite sınavlarına hazırlandım ve girdiğim sınavlar sonucunda Eskişehir Anadolu Üniversitesi Uçak Gövde-Motor Bakım Mühendisliği Bölümünü kazanacak puanı aldım. Şimdi burayı tercih ettim. İnşallah uçak mühendisi olacağım. Şimdi bir hayalim daha var. Ülkemizin yerli uçak projesi bulunuyor. Bende bu projede yer alıp çalışmak istiyorum. Yerli uçak projesinde yar almak istiyorum. Motorunda, tasarımında çalışmak istiyorum. Bende, yerli uçak projesinin içerisinde olmak istiyorum" diye konuştu.

"UÇMANIN ÖZGÜRLÜK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

"Ben, uçmanın her zaman özgürlük olduğunu düşünüyorum" diyen Ahmet Bulucu, "O yüzden insanlarında bir yerlere uçmasını istedim. Bu yüzden uçak yapmak istiyorum, bu yüzden uçak mühendisliğini tercih ettim. İnsanlarında özgürce yaşamasını ve özgürce uçmalarını istediğim için uçak mühendisi olacağım" şeklinde konuştu.

YAŞITLARINA TAVSİYELERDE BULUNDU

Kendisinin bir çiftçi çocuğu olduğunu ve bu köyden çıkarak neler başarabileceğini göstermek istediğini belirten Ahmet Bulucu, şöyle konuştu: "Ben, bir çiftçi çocuğum. Bu köyden çıkarak bizim gibi insanlarında neler başarabileceğini göstermek istiyorum. Arkadaşlarıma bol bol kitap okumalarını tavsiye ediyorum. Çünkü sürekli anlama üzerine sorular soruyorlar. Günlük 3-4 saat ders çalışmaları yeterli gelecektir"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.