Hazine Bakanı Albayrak: Ensflasyonla Mücadele Programı Yarın Açıklanacak

Hazine Bakanı Albayrak: Ensflasyonla Mücadele Programı Yarın Açıklanacak
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak enflasyonla mücadele programının yarın açıklanacağını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak enflasyonla mücadele programının yarın açıklanacağını söyledi. Albayrak, Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) reel sektöre ilişkin aldığı kararın çok önemli olduğununu ifade etti.

Albayrak'ın sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamalar şöyle;

"Bankalar Birliği'nin, reel sektörümüzün kredi borç ödemelerinin yapılandırılmasına ilişkin aldığı tavsiye kararını çok önemli görüyorum. 15 milyon TL'nin altındaki borçlar, 6 ay ödemesiz 24 aylık vade ile yapılandırılacak. Bu kararı alan Bankalar Birliği'ne teşekkür ediyorum.

İçinden geçtiğimiz sürecin zorluklarına rağmen, tüm paydaşlarımızla sağladığımız güçlü koordinasyon ve işbirliği ile zor süreçlerin üstesinden geldik. Yarın açıklayacağımız Enflasyonla Topyekun Mücadele programı ile bu dayanışmayı çok daha ileri taşıyacağız"

BANKALAR BİRLİĞİ'NİN ALDIĞI KARAR NE?

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu, bankalara yönelik tavsiye niteliğindeki kararına göre; Bankalar ve diğer finansal kuruluşlara toplam nakit kredi borcu 15 milyon TL'nin altında olan işletmelerden belli şartları sağlayanlar vadesi gelen taksitleri 24'aya kadar vadelendirebilecek.

Kredi Borcu 15 Milyon TL'nin Altındaki İşletmelerin Taksitleri 24 Aya Kadar VadelendirilecekKredi Borcu 15 Milyon TL'nin Altındaki İşletmelerin Taksitleri 24 Aya Kadar Vadelendirilecek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.