Hazine Bakanı Berat Albayrak, Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı'nı Açıkladı

Hazine Bakanı Berat Albayrak, Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı'nı Açıkladı
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak canlı yayınla "Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programını" açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak canlı yayınla "Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programını" açıkladı. Dolar ve piyasalar bu açıklamaya kilitlendi.

Albayrak'ın konuşmalarından satır başları:

KURDAKİ HAREKETLİLİK GERİDE BIRAKILDI

Türkiye ağustos ayıyla birlikte spekülatif ataklarla karşı karşıya kaldı. Dengelenme süreci başlamıştır. Son dönemde kurdaki hareketlilik geride bırakıldı. Şimdiki amacımız kur dalgalanmalarının olumsuz etki yarattığı fiyatlanmalarda dengelenmeyi sağlamaktır. Bizim anlayışımızın temelinde insan var. Bizim ekonomi anlayışımızda topyekün kazanmak var. İlk günden beri Enflasyonla Topyekün Mücadele adını koymamızın sebebi bu. Sonunda Türkiye kazanacak.

TÜM FİRMALAR EN AZ YÜZDE 10 İNDİRİM UYGULAYACAK

Tüm firmalarımızdan asgari en az yüzde 10 indirim yapmalarını istedik. Topyekün mücadeleye katılanlar belirlenen logo ile asgari yüzde 10 indirim uygulayacaklarını açıkladılar. Sene sonu yapılan indirimlere ek olarak yapılacak bir indirim olacak. Vatandaşlarımızın bu logoların bulunduğu mağazaları tercih etmelerini istiyoruz.

KULLANILAN KREDİLERİN FAİZLERİNDE BANKALAR YÜZDE 10 İNDİRİM YAPACAK

Bankacılık sektörüde enflasyonla mücadeleye destek vereceklerini açıkladı. Bankalar, 1 Ağustos'tan itibaren kullanılan kredilerde geçerli olmak üzere faizlerde yüzde 10 indirim yapacak.

ELEKTRİK VE DOĞALGAZA YIL SONUNA KADAR ZAM YOK

Elektrik ve doğalgaza yıl sonuna kadar zam yapmayacağız. Bekleyen KDV iadelerini hızlandıracağız, yıl sonuna kadar başvurular sonuçlanacak. Ekonomik olarak sıkıntı yaşayacak işletmelerimiz altyapısı ile düzenlemeyi anlayıp işverenimize destek vereceğiz. KDV iadesi başvurusunda ilk 10 günde yüzde 50 iade yapacağız.

KOMİSYONCULUK KALDIRILACAK

Komisyonculuk kaldırılacak. Yeni haller kurularak, satıcı ve alıcı korunacak. Fırsatçılık ve spotculukla doğrudan mücadele edilecek. Hal yasası da ekim ayı itibariyle Meclis'e gelecek. Vatandaşlarımızın bu konu hakkındaki şikayetleri daha yakından takip edilecek.

VATANDAŞIMIZ İNDİRİM LOGOLU ÜRÜNLER TERCİH ETMELİ

Vatandaşlarımız indirim logosu taşıyan ürünler tercih etmeli. Bir yandan Türkiye'nin en güçlü yaygın ürünleri, bir yandan bankalarımız, sadece birkaç günlük görüşme ile binlerce firmamız kuruluşumuz bu topyekün mücadeleye bende varım dedi. 81 milyon Türkiye olarak bu suni süreci de geride bırakacağız. Türkiye 'Büyük Güçlü Türkiye' yolculuğunda oku yaydan çıkmıştır. Tüm firma, marka, kamu kurum, şirketlerimizi ve bakanlarımızı hepinizi tebrik ederim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.