Hazine Ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı'nı Bugün Açıklayacak

Hazine Ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı'nı Bugün Açıklayacak
Eylül ayında beklentilerin üzerinde yükselerek yıllık bazda yüzde 24.5'e çıkan enflasyonla ile ilgili piyasaların beklediği program bugün açıklanıyor.

Eylül ayında beklentilerin üzerinde yükselerek yıllık bazda yüzde 24.5'e çıkan enflasyonla ile ilgili piyasaların beklediği program bugün açıklanıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı'nın bugün açıklanacağını bildirdi. Bugün saat 13:00'te Haliç Kongre Merkezi'nde yapılması planlanan toplantıda, Albayrak'ın iş dünyasına "Yıl sonuna kadar zam yapmayın" çağrısında bulunması bekleniyor.

DAYANIŞMAYI ÇOK DAHA İLERİ TAŞIYACAĞIZ

Sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan Bakan Albayrak, "İçinden geçtiğimiz sürecin zorluklarına rağmen, tüm paydaşlarımızla sağladığımız güçlü koordinasyon ve işbirliği ile zor süreçlerin üstesinden geldik. Açıklayacağımız Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı ile bu dayanışmayı çok daha ileri taşıyacağız" dedi.

TÜRKİYE BANKALAR BİRLİĞİ'NE TEŞEKKÜR

Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB), işletmelerin bankalara ve diğer finansal kuruluşlara olan borçlarının vadelendirilmesine ilişkin tavsiye niteliğindeki kararını da değerlendiren Bakan Albayrak, reel sektörün kredi borç ödemelerinin yapılandırılmasına ilişkin bu hamlenin çok önemli olduğunu ifade etti. Albayrak, "15 milyon liranın altındaki borçlar, 6 ay ödemesiz, 24 aylık vadeyle yapılandırılacak. Bu kararı alan TBB'ye teşekkür ediyorum" değerlendirmesinde bulundu. Bakan Albayrak, enflasyonun açıklandığı gün yaptığı açıklamada, en kötünün geride bırakıldığını ifade etmişti.

Kredi Borcu 15 Milyon TL'nin Altındaki İşletmelerin Taksitleri 24 Aya Kadar VadelendirilecekKredi Borcu 15 Milyon TL'nin Altındaki İşletmelerin Taksitleri 24 Aya Kadar Vadelendirilecek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.