Mardin’in Tarımsal Sorunları Ankara’da Masaya Yatırıldı

Mardin’in Tarımsal Sorunları Ankara’da Masaya Yatırıldı
AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, Ankara'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'yı ziyaret ederek, kentin tarımsal sorunlarını...

AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, Ankara'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'yı ziyaret ederek, kentin tarımsal sorunlarını masaya yatırdıklarını anlattı.

AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, Milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı ile kentteki tarım odaklı sivil toplum kuruluşları ve odaların yöneticileriyle birlikte Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'yı ziyaret ettiklerini belirtti. AK Parti'nin Mardin temsilcileri olarak zaman zaman Ankara'ya giderek, önemli konuları birinci elden bakanlara anlattıklarını ifade eden Dündar, sorunların çözümünün hızlandırılmasına katkı sağlamaya çalıştıklarını anlattı. Mardin'deki tarımsal sorunları masaya yatırdıklarını dile getiren Dündar, "Elektrik sıkıntısının yanında mısır üretimi ile ilgili yapılması gereken çalışmaları ve verilmesi gereken desteklemeleri konuştuk. Bölgemizin önemli geçim kaynaklarından olan hayvancılık konusuna geniş bir şekilde değinmeye çalıştık. GAP sulama kanalları ile ilgili sayın Bakanımızın hassasiyetini ve uğraşını da yakından gözlemledik. İnşallah en kısa zamanda GAP sulama kanallarının bitmesiyle beraber mevcut sorunların büyük bir kısmının da ortadan kalkacağını müşahede ettik. Bunun yanında Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) mısır alımları ile ilgili sistemin daha da güçlendirilmesi gerektiğini dile getirdik" dedi.

"Kırmızı mercimek ve sert buğday desteklenmeli"

Kırmızı mercimek ve sert buğday üretiminin daha fazla desteklenmesi gerektiğini dile getiren Dündar, "Bölgede birer marka statüsünde olan bu iki ürünün yetiştirilmesi gerektiği konularını görüştük. İlgili daire başkanlarımızın, danışmanlarının ve Bakan Yardımcımız Sayın Mehmet Daniş'in de hazır bulunduğu toplantıda Mardin'i ilgilendiren tüm tarımsal konularını çözüm yollarıyla beraber masaya yatırdık. Mardin'in tarımsal üretimi adına önemli bir toplantı gerçekleştirdik. Umut ediyoruz ki gerçekleştirdiğimiz bu toplantının sonuçlarını hükümetimiz üreticilerimize en yakın zamanda yansıtacaktır. Hükümetimizin tarıma verdiği bu desteklemeler başka hiçbir ülkede görülmeyen desteklerdir. Bizler de desteklemelerin artırılarak üreticilerimizin daha da rahatlatılması gerektiğini yineleyerek toplantımızı sonlandırdık" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.