Hıncal Uluç'tan Ümit Özat Için Olay Sözler!

Hıncal Uluç'tan Ümit Özat Için Olay Sözler!
Hıncal Uluç, Galatasaray'ı bu hafta deviren Gençlerbirliği teknik direktörü Ümit Özat için şok edecek ifadeler kullandı.
Hıncal Uluç, Galatasaray'ı bu hafta deviren Gençlerbirliği teknik direktörü Ümit Özat için şok edecek ifadeler kullandı. Sabah Gazetesi'ndeki değerlendirmesinde Ümit Özat'ın kıyafetine eleştirilerde bulunan Uluç, ""G.Birliği, Ankara'nın çok özel bir takımıdır. Şimdi o takımın teknik direktörünün kıyafeti, o takımı temsil edecek düzeyde olmalı. Kenarda duran Ümit Özat'ın sırtına ver pazar küfesini, kimse yadırgamaz. Gitsin Yenişehir pazarına, biri çağırır" dedi.

Ümit hocayla ilgili bir tane eleştirim var, çok ciddi bu ama: Kıyafeti. Benim bütün ortaokuldan itibaren çocukluğum ve gençliğim Ankara'da geçti. G.Birliği, Ankara'nın çok özel bir takımıdır. Şimdi o takımın teknik direktörünün kıyafeti, o takımı temsil edecek düzeyde olmalı. Kenarda duran Ümit Özat'ın sırtına ver pazar küfesini, kimse yadırgamaz. Gitsin Yenişehir pazarına, biri çağırır. Ümit hoca bir seyretsin, Türkiye'deki maçları, İngiltere'yi, Fransa'yı, Almanya'yı… Kenarda böyle hamal kılığında duran hoca yok. Hamallığı asla eleştirmiyorum, sırtında küfe taşıyacaksan öyle rahat bir kıyafetin olması lazım. G.Birliği kulübünde kenarda duracak adamın buna hakkı yok. Bu eleştirim.

Galatasaray'a karşı oynadığı futbol ise fevkalade başarılı. Neden? G.Birliği son 5 hafta maç kazanamamış. İki beraberlik, üç mağlubiyet. Küme düşme sınırına doğru tepetaklak düşmüş adeta. Bu onun dönüm maçı olabilir, puan alması lazım. Bir defa Galatasaray'ı iyi analiz etmiş, şunu düşünmüş: "Ben Galatasaray'dan nasıl puan alırım? Galatasaray iyi futbol oynamıyor. Akıllı bir savunma ile bunları durdurmak mümkün." Geniş alan bıraksaydı kaybederdi, bunu görmüş. İki, Galatasaray hızlı hücuma çıkan takımlara karşı da çok zayıf… Hızlı çıkan her rakip, Karabükspor da dahil, gol pozisyonuna girebilir. Neden? Çünkü Galatasaray koşan bir futbol oynamıyor. Hele geriye dönüşlerde kimse koşmuyor. 10 kişi ile Galatasaray'ın yüklenmesi demek kontralarda en fazla 2-3 kişinin geriye dönmesi demek. Yani diyor ki, "Ben bu uyuşuk hücum futbolunu durdurduğum anda alan daraltarak, kapalı savunma yaparak, hızlı hücumla gol bulabilirim." Galatasaray'ı yenmenin formülü aslında bu kadar basit"

*Uluç'un değerlendirmesinin tamamını Sabah Gazetesi'nde bulabilirsiniz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.