Yerel Yönetimler Kitap Ve Kültür Fuarı İlk Kez Kapılarını Açtı

Yerel Yönetimler Kitap Ve Kültür Fuarı İlk Kez Kapılarını Açtı
Marmara Belediyeler Birliği tarafından bu sene ilk kez düzenlenen Yerel Yönetimler Kitap ve Kültür Fuarı, Marmara Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir...

Marmara Belediyeler Birliği tarafından bu sene ilk kez düzenlenen Yerel Yönetimler Kitap ve Kültür Fuarı, Marmara Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın katılımıyla açıldı. Açılışta konuşan İBB Başkanı Uysal, "Umarım bundan sonra belediyelerin yapmış olduğu kültürel çalışmalar birbirine örnek olur" dedi.

Marmara Belediyeler Birliği tarafından ilk kez düzenlenen Yerel Yönetimler Kitap ve Kültür fuarının açılışı Marmara Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal'ın katılımıyla gerçekleşti. İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Salonu'nda gerçekleşen açılış törenine İBB Başkanı Mevlüt Uysal'ın yanı sıra Kültür Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, çok sayıda belediye başkanı ve kitapsever katıldı. İBB Başkanı Uysal, katılımcı olan Belediye Başkanları ile birlikte açılış kurdelesini kesti ve ardından stantları tek tek gezdi.

'Bu fuar bir ilk, umarım devamı da gelecek'

Marmara Belediyeler Birliği'nin ilk kez böyle bir fuar açtığını ifade eden Marmara Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "Bu konuda emek çeken, kültür adına kitap çalışmaları ortaya koyan belediyelerimize çok teşekkür ederim. Bu fuarı düzenleyen Marmara Belediyeler birliği ve ekibimize teşekkür ediyorum, bu ilk umarım bundan sonrada devam eder. Bundan sonra da her belediyenin yapmış olduğu bu gibi çalışmalarda birbirine örnek olur diye temenni ediyorum. Emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum ve hayırlı olsun diliyorum, hoş geldiniz" diye konuştu.

'Kitapsız bir medeniyetin yetişmesi, huzurlu ve mutlu olması mümkün değil'

Belediyecilik anlayışının neyi bir anlayış ürettiğini ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Biz Anadolu da kitap fuarları yapıyoruz. İstanbul'dan sonra en çok ilgi gören kitap fuarı Kocaeli kitap fuarı. Hamdolsun uzun yıllardır devam ettiriyoruz. Kitapsız bir medeniyetin yetişmesi, huzurlu ve mutlu olması mümkün değildir biz bunun için kitabı ve kültürü önemsiyoruz. Bizler yerel yönetimler olarak da bunun öncülüğünü yapıyoruz yapmaya devam edeceğiz. Bu konuda emeği geçen herkesi sevgi saygı ile selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

Çekmeköy Belediyesi de fuarda yerini aldı

Çekmeköy Belediyesi de ilk kez açılan fuarda yerini aldı. Böyle önemli bir organizasyonda bulunuyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ise, " Böyle güzel bir hizmete vesile oldukları için Marmara Belediyeler Birliğimize çok teşekkür ederiz. Bizler de birçok belediye olarak burada stant açtık. Burada yapmış olduğumuz kültürel etkinlikleri tanıtma fırsatı bulduk. Aynı zamanda böyle güzel bir organizasyonun içerisinde olmak Çekmeköy olarak bizi çok mutlu etti. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum, belediyeciliğin artık nerelerden nerelere geldiğinin en büyük göstergesi oldu bu olay" dedi.

Yerel Yönetimler Kitap ve Kültür Fuarı, 3 gün boyunca birbirinden geniş yelpazeye sahip yayınları, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Salonu'nda kitapseverlerle buluşturacak.

Yerel Yönetimler Kitap Ve Kültür Fuarı İlk Kez Kapılarını Açtı

Yerel Yönetimler Kitap Ve Kültür Fuarı İlk Kez Kapılarını Açtı

Yerel Yönetimler Kitap Ve Kültür Fuarı İlk Kez Kapılarını Açtı

Yerel Yönetimler Kitap Ve Kültür Fuarı İlk Kez Kapılarını Açtı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.