• BIST 4.766,55
  • Altın 1254.679
  • Dolar 20.0667
  • Euro 21.5392
  • Adana 21 °C
  • Adıyaman 23 °C
  • Afyon 16 °C
  • Ağrı 16 °C
  • Amasya 23 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 18 °C
  • Artvin 25 °C
  • Aydın 21 °C
  • Balıkesir 19 °C

Hırka-i Şerif ziyarete açıldı

Hırka-i Şerif ziyarete açıldı
Fatih Hırka-i Şerif Camii’nde bulunan, Peygamber Efendimiz (Sallallahü teala aleyhi ve sellem)'in Veysel Karani’ye hediye ettiği Hırka-i Şerif ziyarete açıldı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayının ilk Cuma günü ziyarete açılan Hırka-i Şerif'i ziyarete gelen vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

Peygamber Efendimiz (Sallallahü teala aleyhi ve sellem)'in vasiyeti üzerine Veysel Karani'ye bırakılan önemli kutsal emanetlerden biri olan ve 1851 yılından bu yana Fatih'teki Hırka-i Şerif Camii'nde muhafaza edilen Hırka-i Şerif düzenlenen her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayının ilk Cuma günü dualarla ziyarete açıldı. Hırka-i Şerif Camisi'nin bahçesinde düzenlenen törene, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Fatih Kaymakamı Cafer Sarılı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı

Hırka-İ Şerif'i ziyaret eden vatandaşlar mutlu olduklarını söylerken, gözyaşlarını tutamadı. Malatya'da depremzede olduğunu söyleyen vatandaş, "Burayı Allah kısmet etti geldik. İnşallah herkese nasip eder burayı görmeyi" dedi.

Caner Sönmez - Batuhan Altınbaş

iha.com.tr üzerindeki haberler özet şeklinde yayınlanmaktadır. Haberin video, fotoğraf ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2002 Haber Sitesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 533 02 62 Faks : 0212 210 34 00