Anadolu’nun Tüm Renkleri Zeytiburnu’nda Buluştu

Anadolu’nun Tüm Renkleri Zeytiburnu’nda Buluştu
Anadolu'nun tüm il, ilçe ve köylerinin aynı çatı altında buluştuğu Zeytinburnu 14'üncü Yöresel Günler Şöleni tüm hızıyla devam ediyor.

Anadolu'nun tüm il, ilçe ve köylerinin aynı çatı altında buluştuğu Zeytinburnu 14'üncü Yöresel Günler Şöleni tüm hızıyla devam ediyor. 15 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek şölende görücüye çıkan yöresel tatlar vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Zeytinburnu Belediyesi bu yıl 14'üncüsünü düzenlediği Yöresel Günler Şöleni'nde Anadolu, Balkan ve Türk Dünyası komşularını aynı çatı altında buluşturdu. Kardeşlik rüzgarlarının estiği Yöresel Günler Şöleni'nde Anadolu memleketlerine ait meşhur tatların yanı sıra, yöresel müzikler, halk oyunları, bölgesel kıyafetler ve çeşitli yöresel eşyalar vatandaşların beğenisine sunuluyor.

Bu toprağın komşuları aynı çatı altında

Orhan Hakalmaz, Arif Şentürk, İsmet Aydın, Hamdiye Erol, Fuat Erenoğlu, Harun Atmaca ve Seda Okuyucu gibi usta sanatçıların sevilen türküleriyle renk kattığı şölende Konya pidesinden Bursa İskenderine, Çanakkale Ezine peynirinden Gaziantep cevizli lokumuna, Ordu fındığından Malatya kayısısına, Batman-Sason balından Edirne tava ciğerine, Erzincan otlu peynirinden Afyon sucuğuna, hamsi tavadan Rumeli böreğine kadar birbirinden lezzetli meşhur yöresel tatlar vatandaşın beğenisine sunuluyor.

Yoğun katılımın olduğu Yöresel Günler Şöleni'nde bazı vatandaşlar ilk kez tattıkları yemeklerin tadını çıkarırken bazıları da Anadolu, Balkan-Rumeli Bölgeleri'ne ait halk oyunlarına eşlik ediyor. Kol kola omuz omuza halayların çekildiği ve hep bir ağızdan şarkıların söylendiği konser boyunca vatandaşlara keşkek, bulgur pilavı ve aşure ikram ediliyor.

"Alt kültürlerimiz tanınsın ve bilinsin istedik"

Yöresel Günler Şöleni kapsamında ülkemizin 7 bölgesi, Türk Dünyası ve Balkanlar'a ait derneklerin 15 Temmuz Meydanı'nda ağırlandığını belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Bizlerle birlikte olan dernek başkanlarına, yöneticilerine ve tüm Zeytinburnulu hemşehrilerime sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum. Zeytinburnu'muzu oluşturan ülkemizin 81 vilayeti Türk Dünyası ve Balkanlar'dan gelip buraya yerleşmiş olan kardeşlerimizin geldikleri noktada annelerinin, babalarının ve büyüklerinin doğdukları yerlerdeki güzellikleri o alt kültürlerimizi daha da tanınsın daha da bilinsin ve kaynaşmamıza vesile olsun diye başlattığımız etkinliklerin bu yıl 14'üncüsüne kavuştuk. 15 Temmuz Meydanı'nda 15 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek olan bu etkinliğimiz boyunca ülkemizin 7 bölgesi, Türk Dünyası ve Balkanlar olarak toplam 9 bölgenin dernekleri, bölgelerini temsilen 9 gün süreyle etkinliklerimize konuk olacak. Burada hem kucaklaşacağız, hem gönlümüzü birbirimize açacağız hem de eğleneceğiz. Yöresel Günler etkinliğini inşallah sağlıkla ve huzur ortamı içerisinde tamamlamak nasip olur" diye konuştu.

Belgesel film festivali

Zeytinburnu'ndaki yerel kültürleri ve halk oyunlarını 15 Temmuz Meydanı'na taşıyacaklarını belirten Başkan Aydın, "Bu seneye özel 192 tane bölgesel video hazırladık. Geçen yılla birlikte toplam 240 tane belgesel hazırlamış olduk. Bu belgeseller bizlerin, anne ve babalarımızın ya da dedelerimizin doğduğu topraklarla ilgili. Bu belgesellerimizi her akşam her gün buradan izleyebilirsiniz. Arzu ettiğiniz zaman Youtube kanalını açarak da izleyebilirsiniz. Belgesellerimizde Anadolu'nun birçok il, ilçe ve köylerinin belgesellerinin yani doğup büyüdüğünüz yerlerin ya da atalarınızın topraklarının hikayesini izleyeceksiniz. Doğduğumuz büyüdüğümüz topraklarla muhabbetimiz devam etsin diye bu 240 belgeseli hazırladık ve her gün bir bölge olacak şekilde etkinliklerimiz devam edecek. Tekrar aramızda olan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

15 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek Yöresel Günler Şöleni'nde Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Ege, İç Anadolu, Akdeniz, Marmara, Karadeniz, Türk Dünyası, Rumeli-Balkan Bölgeleri'ne ait tüm dernekler Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı'nda açtıkları standlarda bölgesel kültürlerini sergileyecek.

Anadolu’nun Tüm Renkleri Zeytiburnu’nda Buluştu

Anadolu’nun Tüm Renkleri Zeytiburnu’nda Buluştu

Anadolu’nun Tüm Renkleri Zeytiburnu’nda Buluştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.