Emet’in İçme Suyu Projesi İhale Edildi

Emet’in İçme Suyu Projesi İhale Edildi
Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, ilçenin içme suyu projesinin ihale edildiğini açıkladı.

Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, ilçenin içme suyu projesinin ihale edildiğini açıkladı.

Belediye Başkanı Mustafa Koca, kanalizasyon ve yağmur kanalları projelerinin ihale edilip tamamlanmasının ardından, 125 bin TL'ye mal olacak içme suyu kesin proje hizmet alımının da ihale edildiğini ve projenin150 günde teslim edileceğini belirtti.

Koca, Emet'in alt yapısının komple değişeceği çalışmalarda daha önce 350 bin TL'ye yağmur kanalları ve kanalizasyon kesin proje ihalelerinin yapıldığını, şimdi ise 125 bin TL'ye içme suyu projesinin ihale edildiğini söyledi.

Koca,"Yaklaşık 30 milyon TL'ye mal olacak kanalizasyon ve yağmur kanalları çalışması yanında 25 milyon TL'ye mal olacak içme suyu projesi kesin kabulünün ardından aynı anda üç çalışma için start verilecek. Kanalizasyon, yağmur kanalları ve içme suyu projesinin birlikte ihale edilmesi ile hem ayrı ayrı hafriyatın, hem de zaman ve mali kaybın önüne geçilecek. Daha önce 5 milyon TL'ye mal olacak Atık Su Arıtma Tesisi ihalemiz yapılmıştı. Emet'imizin alt yapısını komple değiştirerek modern bir hale getirme çalışmalarımızda adım adım ilerliyoruz. Kanalizasyon, yağmur kanallarından sonra içme suyu projemizde tamam. Bunların proje bedelleri yaklaşık 500 bin TL. Artık şu anki alt yapı ilçemizi kaldırmıyor. Her gün meydana gelen arızalar, hem zaman, hem de mali kayıplara yol açıyor. Altyapımızı komple modernize ederek, Emet'in önümüzdeki 50 ila 100 yıl arası alt yapı sorununu ortadan kaldırmış olacağız. İçme suyu kesin proje ihalemiz 30 Ekim 2017'de imzalandı.150 işgününde teslim edilecek projenin maliyeti ise 124 bin 950 TL'dir. İlçemize hayırlı olsun "dedi.

Bu arada Emet'te 219 adet konut, 1 adet büfe ve 1 adet T-1 camii inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işinin yapılacağı 4. TOKİ konutları ihalesinin 6 Kasım 2017 tarihinde yapılarak, değerlendirme sürecine girildiği öğrenildi.(EFE)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.