Aydın’da Öğrenciler Müzede Ders İşliyor

Aydın’da Öğrenciler Müzede Ders İşliyor
Aydın Müzesi Müdürlüğü ve Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğünün birlikte yürüttüğü "Müze Okul" projesinin ikinci yılında öğrenciler her hafta...

Aydın Müzesi Müdürlüğü ve Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğünün birlikte yürüttüğü "Müze Okul" projesinin ikinci yılında öğrenciler her hafta müzede ağırlanmaya devam ediyor.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Aydın Müzesi Müdürlüğü arasında imzalanan 2 yıl sürecek bir işbirliği protokolü kapsamında, geçen sene başlatılan proje ikinci yılında da devam ediyor. Geçtiğimiz sene 33 okuldan 660 öğrenci ile gerçekleştirilen projede, bu sene Aydın merkez ve ilçelerinden belirlenen 25 okuldan 15'er öğrencinin her hafta müzede ağırlanması ile devam edecek.

Bu yılın ilk misafiri olan Efeler ilçesi Zafer Ortaokulu öğrencileri mühür ve seramik atölyesi çalışmalarına katılarak, mühür atölyesinde hem mührün hikayesini öğrenip, hem de keyifli bir gün geçirdiler.

"Müze Öncesi Okulda, Müzede ve Müze Sonrası Okulda" yapılacak çalışmalar olmak üzere 3 aşamadan oluşan, "Müze Okul" projesi ile çağdaş müzecilik anlayışı oluşturmak ve öğrencilerin müze kültürünü yaşayarak öğrenmelerini sağlamak" amaçlanıyor. Proje kapsamında, bir ders saati müzede işlenerek, öğretmen ve yöneticilere yönelik eğitici seminerler ile antik dönem giysi boyama çalışmaları, antik dönem oyuncakları, kazı havuzu, restorasyon atölyesi, mühür atölyesi, müze kavramı, müze kuralları, müze gezisi ve öykü yazma çalışmaları gibi değişik modül uygulamalarının olduğu eğitim çalışmalarının gerçekleştirileceği öğrenildi.

Aydın’da Öğrenciler Müzede Ders İşliyor

Aydın’da Öğrenciler Müzede Ders İşliyor

Aydın’da Öğrenciler Müzede Ders İşliyor

Aydın’da Öğrenciler Müzede Ders İşliyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.