İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı: 'Terör örgütüne katılım tarihinin en düşük seviyelerine düştü'

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı: 'Terör örgütüne katılım tarihinin en düşük seviyelerine düştü'
İçişleri Bakan Yardıcısı İsmail Çataklı, "Yurt içindeki terörist mevcudu ilk kez 500’ün altına düşürülmüş, terör örgütüne katılım tarihinin en düşük seviyelerine düşürülerek 2020 yılı ilk 5 ayında 16 olarak tespit edilmiştir" dedi.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Mayıs ayı Mayıs ayı bilgilendirme toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çataklı, Mayıs içerisinde meydana gelen münferit olayların halka yönelik provokasyon girişimleri olduğunu belirterek, “Mayıs ayı içerisinde gerçekleşen provokasyon girişimlerinin bir kısmı eskiden tecrübe ettiğimiz demokrasi tarihimizde acılar yaşatmış olan bazı etnik ve inanç gruplarını tahrik etmek ve toplumu birbirine düşürmeye yönelik yapılan provokasyonlardır. İzmir'de camilerimizin merkezi ezan sistemine sızılarak gerçekleştirilen saygısızlık, Kuzguncuk'ta bir cami ile yan yana olduğu için ve yıllardır da kardeşliğin, hoşgörünün sembolü olduğu bilinen kilisenin parmaklığında ki haçın sökülmesi hadisesi, Hrand Dink Vakfı'na yönelik tehdit içerikli mesajların atılması, Ankara'da bir gencimizin hayatını kaybetmesine sebep olan cinayet hadisesinin Kürtçe müzik dinleme tartışması gibi aslı astarı olmayan bir yalanla servis edilmeye çalışması bu eski oyunların yeniden sahnelenmek istendiğinin açık göstergesidir. İzmir'deki olay hariç diğer olayların tüm failleri bulunmuştur. İzmir'deki olay teknik incelemesi devam etmektedir. Toplumun hiç bir kesiminin ve hiçbir inancının ne rencide edilmesine ne tahrik edilmesine izin vermeyiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.