İçişleri Bakanı Soylu'dan ABD'ye peşi sıra eleştiriler

İçişleri Bakanı Soylu'dan ABD'ye peşi sıra eleştiriler
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD’ye yönelik eleştirilerde bulundu. Bakan Soylu, “40 yıldan fazla müttefikimiz olan aynı ülke, bugün PKK’ya açıkça silah hibe edebiliyor, ortak proje geliştiriyor, eğitim veriyor, Suriye meselesinde PKK/PYD ile ortak hareket ediyor ve güya onu ehlileştirmeye çalışıyor" dedi.

Uluslararası Güvenlik Kongresi Kuram, Yöntem ve Uygulama Kongresi, Ankara Beytepe'de bulunan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinde başladı. İki gün sürecek olan kongrenin açılışına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Ahmet Kendir, Jandarma Genel Komutanlığı personelleri ile bürokratlar katıldı.

İçişleri Bakanı Soylu programda yaptığı konuşmada özetle, “ABD bizzat kendisi 2009-2012 yılları arasında 12 PKK sözde yöneticisini ki bunların arasında Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan da var. Özel olarak belirlenmiş uyuşturucu kaçakçısı olarak ilan etmişti. Ama tüm bunlara rağmen 40 yıldan fazla müttefikimiz olan aynı ülke, bugün PKK'ya açıkça silah hibe edebiliyor, ortak proje geliştiriyor, eğitim veriyor, Suriye meselesinde PKK/PYD ile ortak hareket ediyor ve güya onu ehlileştirmeye çalışıyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.