İçişleri Bakanlığı, Son Bir Haftada 33 Teröristin Etkisiz Hale Getirildiğini Açıkladı

İçişleri Bakanlığı, Son Bir Haftada 33 Teröristin Etkisiz Hale Getirildiğini Açıkladı
İçişleri Bakanlığı, iç güvenlik operasyonlarında son bir haftada 20'si ölü, 4'ü teslim ve 9'u sağ/yaralı olmak üzere 33 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

İçişleri Bakanlığı, iç güvenlik operasyonlarında son bir haftada 20'si ölü, 4'ü teslim ve 9'u sağ/yaralı olmak üzere 33 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Yapılan 2 bin 425 operasyonda toplam 4 bin 847 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

4 BİN 847 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada ''Jandarma Özel Harekât (JÖH), Polis Özel Harekât (PÖH), Jandarma Komando Birlikleri ile İç Güvenlik Operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hava ve hara unsurlarınca 2 bin 425 operasyon yapılmış, terör örgütlerine yardım/yataklık yaptığı ve örgütlerle irtibatlı olduğu değerlendirilen 677 terör (PKK/KCK 160, SOL 5, DEAŞ 34, FETÖ/PDY 478), 3 bin 992 uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından ve 178 düzensiz göçle mücadele kapsamında olmak üzere toplam 4 bin 847 kişi gözaltına alınmıştır.'' denildi.

SİBER SUÇLARLA MÜCADELEDE

Terör örgütü propagandası yapan, bu örgütleri öven, terör örgütleri ile iltisaklı olduğunu alenen beyan eden, halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüğüne ve toplumun can güvenliğine kast eden, nefret söylemleri içeren 430 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapılmış, tespit edilen 344 kişi hakkında yasal işlem yapılmıştır.

DÜZENSİZ GÖÇLE MÜCADELEDE

658'i denizlerde olmak üzere toplam 5 bin 979 düzensiz göçmen yakalanmış, düzensiz göçmenlerin yasa dışı yollarla yurt içine girmesine ve yurt dışına çıkmasına aracılık eden 178 organizatör gözaltına alınmıştır.

ASAYİŞ UYGULAMALARI VE OKUL SERVİS ARAÇLARININ DENETİMİ

Okulların açılmasıyla birlikte öğrencilerin güvenli ve konforlu bir şekilde okula ulaşmaları amacıyla; 17-21 Eylül 2018 tarihlerinde, ülke genelinde 62 bin 590 okul servis aracının denetimi yapılmış olup, "Okul Servis Araçları Yönetmeliği"ne uymadıkları tespit edilen 2 bin 113 servis aracına cezai işlem uygulanmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.