İdlib'te Binden Fazla Militan Silahsızlandırılmış Bölgeden Ayrıldı

İdlib'te Binden Fazla Militan Silahsızlandırılmış Bölgeden Ayrıldı
Türkiye İle Rusya arasında varılan Soçi Mutabakatı'nda alınan kararlar uygulanıyor.

Türkiye İle Rusya arasında varılan Soçi Mutabakatı'nda alınan kararlar uygulanıyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı, İdlib ile ilgili yaptığı açıklamada, "Binden fazla militan silahsız bölgeden çekildi" ifadelerini kullandı. Anlaşma gereğince silahsızlandırılmış bölge oluşturulacak. Geçtiğimiz günlerde muhalifler ağır silahlarını bölgeden çekmişlerdi. Türkiye ve Rusya bölgenin güvenliği için ortak devriye görevi icra edecek.

"BİNDEN FAZLA MİLİTAN İDLİB'DEKİ SİLAHSIZLANDIRILMIŞ BÖLGEDEN AYRILDI"

Rusya Dışişleri Bakanlığı,yaptığı açıklamada, "Binden fazla militan silahsız bölgeden çekildi" ifadelerini kullandı.

SİLAHLI UNSURLAR 15 EKİM'E KADAR BÖLGEDEN AYRILACAK

Rusya ile Türkiye arasında varılan İdlib mutabakatına göre, silahlı unsurlar ağır silahlarıyla birlikte 15 Ekim'e kadar İdlib'de silahsızlandırılmış bölgeden ayrılacak.

"İDLİB ÇATIŞMASIZLIK BÖLGESİNİN, SİLAHSIZLANDIRILMASI YÖNÜNDEKİ ANLAŞMA YERİNE GETİRİLİYOR"

Dışişleri Bakanı Lavrov, gün içinde yaptığı bir başka açıklamada ise, "İdlib çatışmasızlık bölgesinin silahsızlandırılması yönündeki anlaşma yerine getiriliyor. Orada tüm gruplarla aktif olarak iş birliği yapma konusunda ana rolü Türk ortaklarımız oynuyor. Bizim bilgilerimiz bu sürecin yeterince ilerlediğini doğruluyor." demişti.

"TÜRK ORTAKLARIMIZIN ÇABASINI DESTEKLİYORUZ"

Soçi mutabakatına göre İdlib'in silahsızlandırılması sürecinin 15Ekim'de sona ereceğini hatırlatan Lavrov, sürecin bir iki gün uzamasının önemli olmadığını vurgulayarak "Her halükarda bu işin kalitesi önemlidir. Önemli olan bu işyürüyor ve biz Türk ortaklarımızın çabasını aktif olarak destekliyoruz" diye konuşmuştu.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞINDAN İDLİB AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ''Soçi'deki mutabakat kapsamında ağır silahların Silahtan Arındırılmış Bölge'den çekilmesi süreci bugün itibarıyla tamamlandı'' denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.