İdo, 500 Milyon Dolarlık Borçlarını Yapılandırmak İstiyor

İdo, 500 Milyon Dolarlık Borçlarını Yapılandırmak İstiyor
İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), ağırlıklı olarak deniz araçlarının alımından kaynaklanan borçlarını yeniden yapılandırmak için kreditörlerle görüşmelere başladı.

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), ağırlıklı olarak deniz araçlarının alımından kaynaklanan borçlarını yeniden yapılandırmak için kreditörlerle görüşmelere başladı. İDO, söz konusu araçları almak için 500 milyon dolarlık kredi almıştı.

BORÇLARINI ÖDEMEKTE ZORLANDI

Refinitiv servislerinden Loan Pricing Corporation'da (LPC) yer alan ve borç yapılandırma danışmanlarına dayandırılan haberde, şirket deniz araçları ve ekipman satın almak için 500 milyon dolara kadar borç aldı. Ancak gelirleri TL cinsinden olduğu için borçlarını geri ödemekte zorlandı.

LAZARD YETKİLENDİRİLDİ

Şirketin kreditörleri borçlarını yeniden yapılandırma görüşmeleri için Lazard'ı yetkilendirdi. İDO, LPC'nin konu hakkındaki sorulara cevap vermedi.

KASIM AYINDA DURDURMA KARARI ALMIŞTI

İDO kredi yapılandırma görüşmeleri yaptığı bankaların tavsiyesi ve yabancı ortağı Souter'in talebi doğrultusunda tüm zarar eden hatlarını durdurma kararı aldığını Kasım ayında duyurmuş, ardından da, yetkili mercilerle görüşmeler devam ederken yolcuların mağdur edilmemesi için iç hat seferlerine devam edeceğini açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.