İftara Ne Kadar Kaldı? 10 Mayıs Cuma İl İl İftar Vakitleri

İftara Ne Kadar Kaldı? 10 Mayıs Cuma İl İl İftar Vakitleri
İftara kaç saat kaldı? On bir ayın sultanı Ramazan ayının beşinci gününde akşama yapacağımız iftar saatini sabah vakitlerinde itibaren araştırmaya başlıyoruz.

İftara kaç saat kaldı? On bir ayın sultanı Ramazan ayının beşinci gününde akşama yapacağımız iftar saatini sabah vakitlerinde itibaren araştırmaya başlıyoruz. İster evimizde yapacağımız iftar için ister dışarıda katılacağımız iftar programı olsun akşam ezanı vakti yani iftar vakti merakla aranıyor. Bunun için aşağıdaki diyanetin hazırladığı Ramazan imsakiyesi 2019'u kullanabilirsiniz. Açılan sayfadan şehir ve ilçe seçimi yapmanız yeterli olacaktır.

iFTARA NE KADAR KALDI?

İFTAR DUASI

Mübarek Ramazan ayında dua daha çok ehemmiyet kazanıyor. Geri çevrilmeyen dualardan olduğu müjdenelen oruçlunun duası için yine Peygamberimizden örnek alabiliriz. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) iftar vakti geldiğinde orucunu, "Allahümme leke sumtü ve ala rızkıke eftartü." şeklinde dua ederek açardı.

Bu duanını anlamı, (Ey Allah'ım, Senin rızan için oruç tuttum ve Senin rızkınla orucumu açıyorum.) ( Ebu Davud, Savm: 22) şeklindedir.

Diğer yandan iftar duası okuyarak orucunu açmak isteyenler şu duayı okuyabilirler:

"Allahümme leke sumtü ve bike amentü ve aleyke tevekkeltü, sübhaneke ve ala rızkıke eftartü veli savmel' ğadin min şehri ramazane nev eytü fağfir li ma kaddemtü vema ahhertü."

Anlamı: "Allah'ım! Senin için oruç tuttum, sana inandım, sana dayandım, senin verdiğin rızıkla orucumu açtım. Yarının orucuna da niyet ettim, benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla."

AKŞAM EZANI VAKTİNİN YANLIŞ OKUNMASIYLA BOZULAN ORUCUN DURUMU

Ramazan ayı içerisinde yaşanması muhtemel olaylardan biri de akşam ezanının erken okunması. Bu duruma göre açılan oruçların durumu ne olur? Coğrafi irtifa farklarının etkisinden dolayı akşam namazı vaktinin girişi için takvimlerde belli bir ihtiyat payı öngörülmüştür. Buna göre takvimin gösterdiği güneşin batma vaktinden iki-üç dakika önce akşam namazına başlanması veya iftar edilmesi halinde namaz ve oruç geçerli olur.

Ramazan'ın İlk Cumasına Özel Cuma Mesajları 2019: En Yeni Resimli Cuma MesajlarıRamazan'ın İlk Cumasına Özel Cuma Mesajları 2019: En Yeni Resimli Cuma Mesajları Adana İftar Saati: 10 Mayıs Cuma İftar Saatleri (2019 Ramazan İmsakiyesi)Adana İftar Saati: 10 Mayıs Cuma İftar Saatleri (2019 Ramazan İmsakiyesi) Bursa İftar Saati: 10 Mayıs Cuma İftar Saatleri (2019 Ramazan İmsakiyesi)Bursa İftar Saati: 10 Mayıs Cuma İftar Saatleri (2019 Ramazan İmsakiyesi) Eskişehir İftar Saati: 10 Mayıs Cuma İftar Saatleri (2019 Ramazan İmsakiyesi)Eskişehir İftar Saati: 10 Mayıs Cuma İftar Saatleri (2019 Ramazan İmsakiyesi) İzmir İftar Saati: 10 Mayıs Cuma İzmir İftar Vakti (2019 Ramazan İmsakiyesi)İzmir İftar Saati: 10 Mayıs Cuma İzmir İftar Vakti (2019 Ramazan İmsakiyesi) Ankara İftar Saati: 10 Mayıs Cuma Ankara İftar Vakti (2019 Ramazan İmsakiyesi)Ankara İftar Saati: 10 Mayıs Cuma Ankara İftar Vakti (2019 Ramazan İmsakiyesi) İstanbul İftar Saati: 10 Mayıs Cuma İstanbul İftar Vakti (2019 Ramazan İmsakiyesi)İstanbul İftar Saati: 10 Mayıs Cuma İstanbul İftar Vakti (2019 Ramazan İmsakiyesi) İSTANBUL SEÇİM SONUÇLARI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.