İftara Ne Kadar Kaldı? İşte 13 Mayıs Pazartesi İl İl İftar Vakitleri

İftara Ne Kadar Kaldı? İşte 13 Mayıs Pazartesi İl İl İftar Vakitleri
On bir ayın sultanı Ramazan ayının ilk haftası bitti.

On bir ayın sultanı Ramazan ayının ilk haftası bitti. İlk günkü gibi aynı coşku ve heyecanla devam eden Ramazan ayının 8. orucunu akşam ezanı ile birlikte açacağız. Vatandaşların merak edip internette aradığı iftar vakti kaçta, iftara ne kadar kaldı sorularının cevapları haberimizde. Aşağıdaki link ile şehrinizde iftara kaç saat kaldı görebilir, aynı zamanda şehrinize ait Ramazan İmsakiyesi 2019 tablosuna bakabilirsiniz. İşte diyanetin verilerine göre hazırlanmış 13 Mayıs Pazartesiil il iftar vakitleri...

İFTARA NE KADAR KALDI?

İFTAR SOFRALARINA RENK KATAN DOĞAL İÇECEKLER

Ramazan'da uzun süren oruç vakti ve sıcak günlerden dolayı vücut su kaybına uğruyor. Bu yüzden uzmanlar, su kaybını önlemek adına gazlı içecekler yerine evlerde hazırlanmış doğal içecekleri tavsiye ediyor.

Huzur ve bereket ayı ramazanda dengeli beslenme ve sağlıklı ürün tüketme daha da önem kazanıyor. Hava sıcaklığının her geçen gün arttığı ramazan ayında sıvı tüketimindeki tercihler sağlık açısından da önemli. Zengin tarihi ve kültürel değerleri bünyesinde barındıran Diyarbakır'ın unutulmaya yüz tutan lezzetlerinin peşine düşen Diyarbakır Olgunlaşma Enstitüsü, yöresel içecekleri orijinal tariflerine uygun olarak hazırlıyor. Kızılcık, vişne, üzüm, demirhindi, limon, karanfil, meyan gibi meyve ve şifalı bitkilerle yapılan şerbetler ve içecekler, sağlıklı olduğu kadar göze ve damağa da hitap ediyor.

İFTAR DUASI

Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) iftar vakti geldiğinde orucunu, "Allahümme leke sumtü ve ala rızkıke eftartü." şeklinde dua ederek açardı.

Bu duanını anlamı, (Ey Allah'ım, Senin rızan için oruç tuttum ve Senin rızkınla orucumu açıyorum.) ( Ebu Davud, Savm: 22) şeklindedir.

Diğer yandan iftar duası okuyarak orucunu açmak isteyenler şu duayı okuyabilirler:

"Allahümme leke sumtü ve bike amentü ve aleyke tevekkeltü, sübhaneke ve ala rızkıke eftartü veli savmel' ğadin min şehri ramazane nev eytü fağfir li ma kaddemtü vema ahhertü."

Anlamı: "Allah'ım! Senin için oruç tuttum, sana inandım, sana dayandım, senin verdiğin rızıkla orucumu açtım. Yarının orucuna da niyet ettim, benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla."

Eskişehir İmsak Vakti: 12 Mayıs Pazar İmsak Vakitleri (2019 Ramazan İmsakiyesi)Eskişehir İmsak Vakti: 12 Mayıs Pazar İmsak Vakitleri (2019 Ramazan İmsakiyesi) İstanbul İmsak Vakti: İstanbul'da Sahur Saat Kaçta? (2019 Ramazan İmsakiyesi)İstanbul İmsak Vakti: İstanbul'da Sahur Saat Kaçta? (2019 Ramazan İmsakiyesi) Adana İmsak Vakti: 12 Mayıs Pazar İmsak Vakitleri (2019 Ramazan İmsakiyesi)Adana İmsak Vakti: 12 Mayıs Pazar İmsak Vakitleri (2019 Ramazan İmsakiyesi) Ankara İmsak Vakti: Ankara'da Sahur Saat Kaçta? (2019 Ramazan İmsakiyesi)Ankara İmsak Vakti: Ankara'da Sahur Saat Kaçta? (2019 Ramazan İmsakiyesi) Bursa İmsak Vakti: 12 Mayıs Pazar İmsak Vakitleri (2019 Ramazan İmsakiyesi)Bursa İmsak Vakti: 12 Mayıs Pazar İmsak Vakitleri (2019 Ramazan İmsakiyesi) İzmir İmsak Vakti: İzmir'de Sahur Saat Kaçta? (2019 Ramazan İmsakiyesi)İzmir İmsak Vakti: İzmir'de Sahur Saat Kaçta? (2019 Ramazan İmsakiyesi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.