İki taban da ittifak istiyor

İki taban da ittifak istiyor
AK Parti ve MHP ittifakı tekrar gündemlerine aldı. Erdoğan “Seçim ittifakı tabanların da beklentisidir” derken Bahçeli “Gündemi davet sahibi belirler” ifadelerini kullandı. Erdoğan: Yolunu şaşıran varsa tasfiye edeceğiz. Kim ki ‘Ben aday gösterilmedim’ diyerek kendisine başka mecra arıyorsa, o kişi zaten hiçbir zaman AK Partili olamamıştır.

Mart'ta yapılacak yerel seçimler için AK Parti ve MHP arasında daha önce sonlanan yerelde ittifak görüşmelerinde ikinci tur başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün saat 16.00'da Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya gelecek. Dün partilerinin grup toplantılarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran iki liderden de ittifakın devamına ilişkin sıcak mesajlar geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısının çıkışında gazetecilerin Bahçeli'nin sözleri ve bugünkü görüşme ile ilgili sorusuna, “Cumhur İttifakı konusunda her iki tarafın açıklamalarını zaten duyuyorsunuz. O konuda herhangi bir sorun yok. Seçim ittifakıyla ilgili konuyu da öyle zannediyorum ki her iki lider şöyle bir masaya yatırma fırsatını bulacağız. Ne olabilir, ne yapılabilir, bunları aramızda görüşeceğiz. Temenni ederim ki her iki taraf için de iyi olabilecek bir sonuca varırız. Bu, bana göre tabanların da beklentisidir diye düşünüyorum” cevabını verdi.
MHP Lideri Bahçeli de görüşmenin gündemi ile ilgili, “Gündemi davet sahibi belirler. Davet edilen yere gündem ile gidersek başka olur. O da MHP'ye yakışmaz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.