İkinci El Eşya Satarak Hasta Eşine Ve Çocuğuna Bakıyor

İkinci El Eşya Satarak Hasta Eşine Ve Çocuğuna Bakıyor
Diyarbakırlı 39 yaşındaki İbrahim Yavuz, 25 yıldır ikinci el eşya satarak geçimini sağlamaya çalışıyor.

Diyarbakırlı 39 yaşındaki İbrahim Yavuz, 25 yıldır ikinci el eşya satarak geçimini sağlamaya çalışıyor. Evi kira olan Yavuz, böbrek hastası eşi ve astım hastası kızının tedavilerinin yapılması için yetkililerden yardım bekliyor.

Dokuz çocuklu bir ailede dünyaya gelen İbrahim Yavuz, ailesinin maddi durumunun yetersiz olması nedeniyle okula gitmedi. Küçük yaşlardan itibaren çeşitli işlerde çalışan Yavuz, 14 yaşında babasının açtığı ikinci el eşya dükkanında çalışmaya başladı. Vatandaşlardan ikinci el eşya alıp küçük bir kar payı ile satan Yavuz ailesi için ilk zamanlar işler yolunda gidiyordu. Diğer kardeşleri farklı işlerde çalışan İbrahim Yavuz, bir binanın bodrum katında bulunan ikinci el eşya dükkanına adayarak geçimini sağlamaya başladı. Babası öldükten sonra tamamen dükkana kapanan Yavuz, 16 yıl önce evlenerek iki kız çocuğu babası oldu. Yavuz ailesi, 8 yıl önce kucaklarına aldıkları çocuklarının astım hastası olduğunu öğrendi. Çocuğunun tedavi ettirilmesi için çalmadık kapı bırakmayan Yavuz'un eşi de 3 yıl önce böbrek hastalığına yakalandı. İbrahim Yavuz, ikinci el eşya satarak kazandığı paranın sadece kira ve mutfak masrafını karşıladığını belirterek hasta eşi ve kızının tedavi edilmesi için yetkililerden yardım istedi.

"Kazandığım parayla evin kirasını zor ödüyorum"

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan İbrahim Yavuz, "20-25 senedir bu işi yapıyorum. Vatandaşlar ikinci el eşyalarını bana satıyor, ben de küçük bir kar payı bırakarak başkalarına satıyorum. Bu benim babamın mesleği. Uzun yıllardır babam bu işi yapıyordu, ben de onun yanına gelerek bu işi sürdürdüm. Evliyim iki çocuğum var. Eşim böbrek hastası, yaklaşık 3 yıldır bu hastalığı çekiyor. Kızım da doğuştan astım hastası. Evim kira, gelirim yok, burada iş olursa eve ekmek götürebiliyorum ama iş olmazsa bir şey yapamıyorum. Burada yaptığım işle evimi geçindiremiyorum. Anca kira ve bazen mutfak masrafını karşılıyor. Eşimin çocuğumun hastane masrafını karşılayamıyorum. Çocuğum eşim hasta, ailemin bazı ihtiyaçlarını karşılayamıyorum. Yetkililerden bana yardım etmelerini istiyorum. Kazandığım parayla evin kirasını zar zor ödüyorum, çoğu zaman kirayı geciktiriyorum" dedi.

İkinci El Eşya Satarak Hasta Eşine Ve Çocuğuna Bakıyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.