Gaziantepli Genç Girişimci Silikon Vadisinde

Gaziantepli Genç Girişimci Silikon Vadisinde
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Koordinasyonunda faaliyet gösteren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu Gaziantepli genç...

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Koordinasyonunda faaliyet gösteren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu Gaziantepli genç girişimci Ahmet Vural'ı Silikon Vadisindeki Kuluçka Merkezine gönderdi.

Gaziantepli genç girişimci adaylarına desteklerinin artarak sürdüğünü söyleyen TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu Başkanı İbrahim Yetkinşekerci destekler kapsamında son olarak, genç girişimci Ahmet Vural'ı 10 gün süre ile ABD'nin Silikon Vadisi'nde kurulan kuluçka merkezine gönderdiklerini belirtti.

Yetkinşekerci, aralarında Hasan kalyoncu Üniversitesi'nin de bulunduğu Türkiye'deki 5 özel üniversite tarafından hazırlanan ortak proje kapsamında ABD'nin Silikon Vadisi olarak adlandırılan bölgesinde kurulan kuluçka merkezinin 25 Eylül - 6 Ekim tarihleri arasında teknoloji odaklı Türk girişimcilere ev sahipliği yaptığını kaydetti. "Taşınabilir Güç Kaynağı", "Akıllı Atıcılık Simülasyon Sistemi" ve "Anlık Mesaj Bazlı E-Kitap Uygulaması" projeleriyle ABD'ye gitmeye hak kazanan Gaziantepli genç girişimci Ahmet Vural'ın da ABD programına dahil olduğunu ve tüm masraflarını TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu olarak kendilerinin karşıladıklarını ifade eden Yetkinşekerci, "TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu olarak şehrimizdeki genç girişimcilere desteğimizi arttırarak sürdürüyoruz" dedi.

Kurulan kuluçka merkezinin Türk girişimcilerin önünü açacağını ve burada hızlandırılmış programla eğitilen girişimcilerin, ABD'de işini büyütme imkanına da sahip olacağını kaydeden Yetkinşekerci, daha sonra şu bilgileri verdi:

"Uluslararası Kuluçka Merkezi ve Hızlandırıcı Destek Programı kapsamında gerçekleştirilen "Starcamp Uluslararası Kuluçka Merkezi İkinci Hızlandırma Programı" Türk girişimcilerin katılımı ile gerçekleştirildi. 10 gün süren Starcamp 2. Hızlandırma Programı kapsamında Türkiye'den seçilen on girişimci Silikon Vadisi'ne götürülerek programa dahil edildi. Program kapsamında Silikon Vadisi İçerik Tanıtımı & Girişimci Sunumları, Girişimci Koçluğu, Stanford Üniversitesi Gezisi, İş Kliniği & Market Lab., Silikon Vadisinde Ürün-Pazar Uyumu, Silikon Vadi'sinde Gerçek Pazara Giriş Deneyimleri, San Francisco Girişimcilik Ekosistem Turu, Girişimciler İçin Teknoloji Trendleri, Silikon Vadisi'nde Başarılı Türk Girişimcilerin Deneyimleri, ABD'de Şirket Kuruluşu & Girişimciler İçin Hukuki ve İdari Bilgiler, Girişimcilere Özel Pazar Araştırması, Mentörlerle Görüşmeler, Pre-demo Day ve Yatırımcılarla Buluşma etkinlikleri gerçekleştirildi. Programa katılan girişimciler yatırımcı toplantısına katılarak gözlem yapma imkanına sahip oldu."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.