Sporcular Sağlık Kontrolünden Geçti

Sporcular Sağlık Kontrolünden Geçti
Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gündüzlü Spor Eğitim Merkezi Eskrim ve güreş sporcuları yeni sezon öncesi sağlık kontrolünden...

Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gündüzlü Spor Eğitim Merkezi Eskrim ve güreş sporcuları yeni sezon öncesi sağlık kontrolünden geçirildi.

Sporcu sağlığını her zaman önemsediklerini belirten Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde diş taraması ve rutin sağlık kontrollerinin ardından sporculara check-up yapıldığını söyledi. Çekilen röntgen filmlerinin ardından gerekli sağlık kontrollerinin uzman hekimler tarafından yapıldığını dile getiren Keleş, "Kondisyon testlerinde kalp ve damar sistemi, solunum sistemi tetkikleri ile reaksiyon zamanına bakılarak 14 güreşçi ve 9 eskrimci olmak üzere toplam 23 sporcumuz sağlık kontrolünden geçilip gerekli olan tüm kan analizleri yapıldı. Bu kontroller sonrasında elde edilen bütün veriler antrenörlerimize doktorlarımız tarafından anlatıldı. Amacımız, spor eğitim merkezi sporcuların yılda 2 kez yapılan rutin kontrolden geçirilerek çocukların sağlıklı beslenmesi ve performanslarına esas olmak üzere elde edilen verilerle diyetisyenler tarafından beslenme programlarının düzenlenmesi sağlanmaktadır. Biz sporcularımızın sağlıklı yetişmesi ve başarılı olmaları anlamında tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz" dedi.

Sporcular Sağlık Kontrolünden Geçti

Sporcular Sağlık Kontrolünden Geçti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.