Ak Parti İl Başkanı Yeni: “İçişleri Bakanımız İle Krediyi Görüşeceğim”

Ak Parti İl Başkanı Yeni: “İçişleri Bakanımız İle Krediyi Görüşeceğim”
AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, katıldığı radyo programında, yapımı devam eden Devlet Bahçeli Köprüsü için onay bekleyen krediye değinerek,...

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, katıldığı radyo programında, yapımı devam eden Devlet Bahçeli Köprüsü için onay bekleyen krediye değinerek, "En kısa zamanda İçişleri Bakanımız ile görüşüp krediyle ilgili dönüşü talep edeceğim. Bu konu benim gündemimde değildi. Kimsede bana bunu iletmemişti ama talep edeceğim" dedi.

Başkan Yeni, Çukurova Press Ender FM'de canlı yayına katılarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam Devlet Bahçeli Köprüsü'ne değinen Yeni, "110 milyon TL'ye ihale edilen bir yere 240 milyon TL para istiyor şu anda. Adana metrosu Adana'ya kambur oldu ne malum bu köprünün de olmayacağı. Bana bakanlık tarafından kimse bir şey sormadı. Bana sorulsa eğer bu köprü ihtiyaç mı diye ben elzem derim. En kısa sürede yapılması gerek derim. Belediye zaten bu hizmeti yapmalı. Görevi hizmet yapmak. Ortaya konması gereken bu hizmet Adana'ya borçtur" diye konuştu.

"60 bin araç müthiş bir rakam"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün "Günlük 60 bin araç bu köprüden geçecek" sözüne de atıfta bulunan AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, "60 bin araç bana çok afaki geldi. Adana'da kaç bin araç varmış buna bakacağım. Adana büyükşehir sonuçta. Adana gibi çok büyük bir şehrimizin belediye başkanı bunu kafadan söylemez. Söylerse zaten sıkıntı olur. Ama 60 bin araç geçecek denmesi müthiş bir rakam" ifadelerini kullandı.

"Bürokratlarımıza konuyu soracağım"

Başkan Sözlü'nün, "Ulaşım yatırımları için bakanlıkta bekleyen 240 milyonluk kredi aylardır onay bekliyor, cumhurbaşkanına bizzat söyleyeceğim" demesini de eleştiren Fikret Yeni, şunları kaydetti:

"Bu konuyla ilgili İçişleri Bakanımıza gidip sormuş mu bilmiyorum. Gecikti diyor. Bu işin bir doğal süreci varsa onu da bilmiyorum. Bürokratlarımıza bunu soracağım. Aynı zamanda içişleri bakanımızdan konuyla ilgili talepte bulunacağım. Bu konu benim gündemimde değildi. Kimsede bana bunu iletmemişti ama talep edeceğim. Cumhurbaşkanımıza çıkacağını söylüyor. Keşke cumhurbaşkanımıza hakaret etmemiş bir belediye başkanımız olsaydı, keşke randevu alıp gidebilecek irtibatı kurmuş olsaydı."

"Adana çok güzel bir şehir"

Adana'da geçen hafta düzenlenen "Adana Lezzet Festivali'ne de vurgu yapan Başkan Yeni, "Lezzet festivali tarihimize ulaşmamızı sağlayan bir festivaldi. Turistin kafasında gittiği arzuladığı şeyler vardır. Ama Adana'da her şey var. Çok güzel bir şehre sahibiz. Güneşe ateş eden insanın yaptığıda bir mizahtır. Her şeyiyle baktığımızda Adana çok güzel bir şehir. Adana huzursuzluğuyla anılmamalı. Bu noktada hassasiyet gösteren valimize, tüm sivil toplum ve oda temsilcilerimize ben teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"Metal yorgunluk görmüyorum"

Sunucunun "Adana'da ki AK Partili Belediye Başkanlarında metal yorgunluk sizce var mı?" sorusu üzerine ise Yeni, "Ben zannetmiyorum. Genel merkezin o konuda bir elemesini görmedim. Buradada belediye başkanlarımızla yapmış olduğumuz çalışmada bir metal yorgunluğu olan belediye görmüyorum" açıklamasında bulundu.

Ak Parti İl Başkanı Yeni: “İçişleri Bakanımız İle Krediyi Görüşeceğim”

Ak Parti İl Başkanı Yeni: “İçişleri Bakanımız İle Krediyi Görüşeceğim”

Ak Parti İl Başkanı Yeni: “İçişleri Bakanımız İle Krediyi Görüşeceğim”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.