İlklerin Takımı, Rio 2016’da Altın Madalya Hedefliyor

İlklerin Takımı, Rio 2016’da Altın Madalya Hedefliyor
Tarihinde ilk kez Paralimpik Oyunları'na katılacak Kadın Goalball Milli Takımımız, Rio 2016'ya Eryaman TOHM Hazırlık Merkezi'nde hazırlanıyor.
Tarihinde ilk kez Paralimpik Oyunları'na katılacak Kadın Goalball Milli Takımımız, Rio 2016'ya Eryaman TOHM Hazırlık Merkezi'nde hazırlanıyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, kadın goalball tarihinde ülkemizi ilk kez Paralimpik Oyunları'nda temsil edecek milli takımımızla ilgili açıklamalarda bulunurken, "2015 yılında düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Kadın Goalball Milli Takımımız, Rio 2016'da neden favori olduğunu birçok kez kanıtladı" dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, 7-18 Eylül 2016 tarihlerinde düzenlenecek oyunlara aylar kala çalışmalarını aralıksız sürdüren Kadın Goalball Milli Takımımız'ın, Rio 2016'da başarılı olacağına gönülden inandığını söyledi. Milli takımımızın son yıllarda önemli başarılara imza attığını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, "Sporcularımız, 2014 yılında Finlandiya'da yapılan Dünya Şampiyonası'nda bronz madalya kazanarak bizlere büyük bir mutluluk yaşatmış, aynı zamanda Rio 2016 vizesi kazanmıştı. Milli takımımız, geçen yıl da Avrupa Şampiyonu olarak Rio 2016'da neden favori olduğunu bir kere daha kanıtladı" diye konuştu.

2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda erkek goalball milli takımının da mücadele edeceğine dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, "Dünyanın en önemli spor organizasyonunda mücadele edecek sporcularımız, başarılı sonuçlara imza atmak için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor. Her iki takımımızın da oyunlarda madalya kürsüsünde yer alacağına inancım tam" şeklinde konuştu.

TEKÇE: "OTORİTELER BİZİ EN İYİ 5 TAKIM ARASINDA GÖSTERİYOR"

Milli Takım Antrenörü Ali Tekçe ise Goalball Kadın Milli Takımımız'ın Rio'daki hedefleri ve hazırlık çalışmalarını Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın resmi internet sitesine değerlendirdi. Milli takımımızın 2015 yılında düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazandığını hatırlatan Tekçe, "Bu şampiyonluk 2016 Rio öncesinde bizim için büyük moral oldu. Takım içindeki uyum ve sahaya yansıttığımız hırs, benim için çok önemliydi" diye konuştu.

Milli Takım antrenörü Ali Tekçe, Rio Paralimpik Oyunları öncesinde birçok turnuvaya katılacaklarını söylediği konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu turnuvalar arasında en kritik olanı 4-10 Mayıs tarihlerinde İsveç'te düzenlenecek Malmö Turnuvası olacak. Paralimpik Oyunları'nda kadın goalball branşında 10 takım mücadele ediyor. Bu takımlardan en az 8'i bu turnuvada mücadele edecek. Dolayısıyla Paralimpik Oyunları'nın bir bakıma mini bir provası olacak. Devletimizin sağladığı olanaklar sayesinde oyunlara en iyi şekilde hazırlanabiliyoruz. İnşallah Rio'da bütün bu emeklerin karşılığını alacağız."

Rio 2016'ya takım olarak ilk kez katılacaklarını vurgulayan Tekçe, birçok otorite tarafından oyunların en iyi 5 takımı arasında gösterildiklerini söyledi.

DÜZGÜN: "KİMSEDEN ÇEKİNMİYORUZ"

Goalball Milli Takım oyuncusu Gülşah Düzgün ise Rio 2016 Paralimpik Oyunları'na az bir zaman kaldığını ve heyecanlarının her geçen an arttığını söyledi. Oyunlarda birçok takımın favori olduğunu kaydeden Düzgün, "Biz de favoriyiz ve kimseden çekinmiyoruz. Ay-yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bunun için de çok çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.