İlkokul Öğrencileri Yaptıkları Maketlerle Büyüledi

İlkokul Öğrencileri Yaptıkları Maketlerle Büyüledi
Karabük'te geçtiğimiz günlerde okullarında oluşturdukları infak odası ile gündeme gelen öğrenciler, bu kez ise atık malzemelerden yaptıkları kutsal...

Karabük'te geçtiğimiz günlerde okullarında oluşturdukları infak odası ile gündeme gelen öğrenciler, bu kez ise atık malzemelerden yaptıkları kutsal mekanların maketleriyle büyüledi.

Merkeze bağlı Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Şehit Mehmet Dinçel İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri atık malzemelerle kutsal yerlerin maketlerin yaptı. Öğrenciler tarafından yapılan kutsal yerlerin maketleri okul içersinde açılan sergiyle görücüye çıkardı.

Şehit Mehmet Dinçel İlkokulu 4. sınıf öğrencileri, görsel tasarım ve İslam aleminin kutsal yerlerinin öğrenilmesi adına atık plastik şişe, karton, mukavva parçaları, atıl durumdaki tabak gibi malzemelerle Kubbet-üs-Sahra, Mescid-i Aksa ve Kabe gibi birçok kutsal yerin maketini yaptı.

Öğrenciler tarafından yapılan maketlerin sergisinin kurdelesi Milli Eğitim Müdürü Ali Köse ve Muhtarlar Derneği Başkanı İbrahim Harmanbaşı tarafından kesilerek açılışı yapıldı.

Kurdele kesimi öncesi yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren okul müdürü Erdoğan Ünver, "Öğrencilerimiz resim ve teknoloji tasarım alanında maket çalıştırılması yaptırdık. Velilerimizle birlikte yaptıkları bu çalışma ile öğrencilerimiz kutsal mekanları ve önemi hakkında da bilgiler edindi. Bu çalışmalarından dolayı öğrencilerimizi ve onları çalıştıran öğretmenlerimizi de tebrik ediyor, kutluyorum. İnşallah farkındalık oluşturur" dedi.

Öğrencilerin yaptığı birbirinden güzel maketleri inceleyen İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, öğrencileri tebrik ederek, yaptıkları kutsal mekanların önemini sordu. Sergide bazı öğrenciler ise kendi tasarımlarıyla yaptıkları camiler de büyük ilgi gördü.

İlkokul Öğrencileri Yaptıkları Maketlerle Büyüledi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.