İngiliz Kraliyet Ailesinin Düğün Heyecanı

İngiliz Kraliyet Ailesinin Düğün Heyecanı
Tüm dünyanın merakla beklediği ve cumartesi günü gerçekleştirilecek olan Prens Harry-Meghan Markle düğünü için sona gelindi.

Tüm dünyanın merakla beklediği ve cumartesi günü gerçekleştirilecek olan Prens Harry-Meghan Markle düğünü için sona gelindi.

İngiliz Kraliyet ailesinin ve tüm dünyanın merakla beklediği düğüne günler kaldı. Prens Harry'nin ABD'li oyuncu Meghan Markle'la meraklı gözler altında Cumartesi günü yeni bir hayata "merhaba" diyecek. Günlerdir konuşulan Kraliyet düğünü hummalı bir hazırlık süreci geçirdi. Cumartesi günü tüm dünyanın yakından takip edeceği düğüne 600 davetlinin katılması, 10 bin ziyaretçi ve 5 bin gazetecinin de takip etmesi bekleniyor.

Kraliyet ailesinin bir diğer gelini Kate Middleton'un izini takip eden Meghan Markle, doğal bir makyaj tercih edeceğini ve makyajını kendi yapacağını açıkladı. Tamara Ralph ve Michael Russo imzasını taşıyacağı tahmin edilen klasik gelinliğin maliyeti ise 450 bin Euro olarak hesaplanıyor.

Dedikodular arasında Meghan Markle'ın Lady Diana'nın tacını takabileceği yer alıyor. Geleneksel Kraliyet düğünlerine uygun mersin ağaçları çiçeğinin süsleyeceği gelin çiçeğini Philippa Craddock tasarlayacak. Kutlamadan sonra çiçekler bir derneğe bağışlanacak. Meghan Markle nedime ve sağdıç seçmediği için etrafında sadece çocuklar hazır bulunacak.

Meghan Markle ve prens Harry Violet Bakery'in sahibi Cheffe Claire Ptak'den fiyatı 57 bin Euro olan sağlıklı ve organik limonlu pasta siparişi verdi. 350 kişinin katılacağı akşam yemeğinin yapımına ise Table Talk üstlendi.

Harry imzası taşıyan özel tasarım alyans

Prens Harry, müstakbel eşi Meghan Markle için kendi çizdiği bir alyans seçti. Altın yüzük, büyük bir pırlantanın etrafında iki küçük pırlanta ile süslendirilmiş. Büyük taş Harry'nin ikinci ev olarak gördüğü Bostwana'dan, küçük taşlar ise Diana'ya ait olan bir broştan geliyor. Yüzüğü kraliyet ailesinin resmi kuyumcusu olan Cleave & Company tasarladı.

Sürpriz davetliler

Gelmeyenler listesi, gelenler listesinden daha büyük tepki çekiyor. Gelmeyenler arasında Obama ailesi, Birleşik Krallık başbakanı Theresa May, gelinin annesi, kız kardeşi ve babası var. Davetliler arasında ise oyuncu Priyanka Chopra, Abigail Spencer ve tenisci Serena Williams var.

Düğün hediyeleri

Popüler bir otomobil markası düğüne özel bir araç tasarladı. Arabanın üzerinde "Meghan Harry'yi seviyor" ve "Tek ihtiyacın aşk" yazıları yazıldı. Düğün sonrasında araba açık artırma ile satılacak ve geliri çiftin desteklediği bir derneğe bağışlanacak.

Büyük güvenlik önlemleri

Herkesin merakla beklediği düğünde güvenlik önlemleri ise en üst seviyeye çıkarıldı. Görkemli kutlamanın güvenliğini 3 bin polis sağlayacak. En büyük tehditler arasında terör saldırıları, Kraliyet ailesi fanatikleri ve eylemler bulunuyor. Hafızalarda yer edecek düğün için güvenlik üst seviyeye çıkarılırken, İngiliz geleneklerine göre polislerin çoğu ateşli silah taşımayacak.

Dünyanın merakla beklediği düğün

Ipsos araştırma şirketinin 28 ülkede yaptığı araştırmaya katılan 21 bin kişinin yüzde 27'si Kraliyetin merakla beklenen düğününü takip edecek. Hindistan'da yapılan ankete katılanların yüzde 54'ü düğüne ilgi gösterirken, Fransa'da bu rakam yüzde 15'e, İspanya'da ise 8'e düşüyor.

İngiliz Kraliyet Ailesinin Düğün Heyecanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.