Muş, Emıtt’te Görücüye Çıktı

Muş, Emıtt’te Görücüye Çıktı
İstanbul'da düzenlenen EMITT 2018 Fuarı'nda Muş'un tarihi, turistik ve doğal güzellikleri ile mutfağının tanıtımı yapılıyor.

İstanbul'da düzenlenen EMITT 2018 Fuarı'nda Muş'un tarihi, turistik ve doğal güzellikleri ile mutfağının tanıtımı yapılıyor.

Türkiye'nin önde gelen seyahat acenteleri, tur operatörleri, otelleri, 200'ün üzerinde il, ilçe, belde ve birçok ülkeden katılımcının yer aldığı "Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı-EMITT 2018", İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde kapılarını ziyaretçilerine açtı. 25-28 Ocak 2018 tarihleri arasında düzenlenen EMITT Fuarı'na görkemli bir stantla katılan Muş'u; AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Vali Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Feyat Asya, MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Vali Yardımcısı Abdulkadir Okay, Bulanık Kaymakamı Hacı Aslan Uzan, Muş Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Kültür ve Turizm Müdürü Mevlüt Doğan, Korkut Belediye Başkanı Haşim Arık, Hasköy Belediye Başkanı Mürsel Özen, Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Cengiz, kamu kurum kuruluş ve sivil toplum kuruluşu yetkilileri temsil etti. Muş'un tarihi, turistik yerleri, doğal güzellikleri ve mutfağının tanıtıldığı EMITT 2018 fuarında ayrıca Muş'a yatırımcı kazandırma konusunda görüşmelerin gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ve turizm sektörünün dinamiklerinin katılımı ile açılışı düzenlenen fuarın ilk günü coşkuyla gerçekleştirildi. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği stantlarda şehirlerin tanıtımına yönelik faaliyetler yapıldı. En çok ilgi gören stantların başında gelen Muş standında katılımcılara Muş'un yöresel yemeklerinden ayran aşı, kılçıklı kelem dolması ve Muş köftesi ikram edilirken, kentin tanıtımına katkı sağlayacak materyaller hediye edildi.

Muş Belediyesi de diğer kamu kurum ve kuruluşlarla birlikte kentin tanıtımı için hazırlıklarını yaptı. Sabahın erken saatlerinde fuar alanına gelerek Muş standında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Feyat Asya, diğer illerin milletvekilleri, valileri, belediye başkanları ile ziyaretçileri ağırladı. Başkan Asya, zaman zaman standı ziyaret eden basın mensuplarına Muş ile ilgili açıklamalarda da bulundu.

Sayılı fuarlardan biri olan EMITT'e Muş standının bulunmasının önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Asya, Muş'u tanıtmanın çok önemli olduğunu vurguladı. Başkan Asya, kenti en iyi şekilde tanıtmak için ellerinden geleni yapacakları söyledi. Başkan Asya, "İlimizin tanıtımı için valiliğimizin koordinesinde EMITT Fuarı'na katılarak standımızı açtık. İlimizin burada, bu fuarda olması çok önemlidir. Çünkü EMITT dünyadaki sayılı fuar organizasyonlarının başında gelmektedir. Burayı ziyarete gelen insanlar, turizm acenteleri, yatırımcıların ilimizin standını ziyaret etmeleri ve tanıtım açısından önemlidir. Şehrimizin hak ettiği değeri göstermek için bütün kamu kurum ve kuruluşlarımız ile elbirliği yaparak ziyaretçilerimizi ağırlıyoruz. Ayrıca İstanbul'da yaşayan hemşehrilerimizi de burada ağırlayarak memleket hasretlerini gideriyoruz. Geçen yıl standımıza olan yoğun ilgiden plaket almıştık. Bu yıl tekrar bu ödülü alacağımıza inanıyorum. Çünkü ilk saatlerden itibaren yoğun bir ilgi var. Pazar gününe kadar standımız açık olacak. Tüm halkımızı buraya bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Muş, Emıtt’te Görücüye Çıktı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.