İran'ın Ahvaz Kentinde Terör Saldırısı: 24 Ölü, 53 Yaralı

İran'ın Ahvaz Kentinde Terör Saldırısı: 24 Ölü, 53 Yaralı
İran'ın Ahvaz kentinde askeri geçiş töreni sırasında terör saldırı düzenlendi.

İran'ın Ahvaz kentinde askeri geçiş töreni sırasında terör saldırı düzenlendi. İran Devlet televizyonu, saldırıda çok sayıda ölü ve yaralıların olduğunu belirtirken Huzistan eyaleti Vali Yardımcısı Ali Hüseyin Hüseynzade, terör saldırısı sonucu 24 kişinin yaşamını yitirdiği ve en az 53 kişinin de yaralı olarak hastanelere kaldırıldığını duyurdu.

SİLAHLI KİŞİLER KALABALIĞA ATEŞ AÇTI

İran'ın Ahvaz kentinde askeri geçiş töreni sırasında henüz kimliği belirlenemeyen silahlı kişiler tarafından ateş açıldı. Bir muhabirin devlet televizyonuna yaptığı açıklamada "Birçok silahlı adam tarafından askeri tören esnasında ateş açıldı. Birçok kişi öldü ve yaralandı" ifadelerini kullandığı aktarıldı.

"53 KİŞİ YARALANDI"

Ahvaz kentindeki Kutsal Savunma Haftası kapsamında yapılan askeri geçiş töreni sırasında düzenlenen saldırıda aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı 53 kişi yaralandı.

SALDIRGANLARDAN 2'Sİ ÖLDÜRÜLDÜ 2'Sİ SAĞ OLARAK YAKALANDI

İran devlet televizyonuna konuşan Huzistan Eyaleti Vali Yardımcısı Ali Hüseyinzade, askeri ve siyasi yetkililerin katıldığı törene saldırı düzenleyenlerden 2'sinin ölü, 2'sinin de sağ yakalandığını ifade etti.

İRAN CUMHURBAŞKANI RUHANİ ALANDAN APAR TOPAR GÖTÜRÜLDÜ

Saldırı esnasında törende olan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise, alandan apar topar götürüldü. Saldırıya ilişkin henüz resmi açıklama yapılmadı.

İşte askeri geçiş törenindeki saldırıdan ilk görüntüler;

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Askeri Geçiş Töreni Sırasındaki Terör Saldırısından Kıl Payı Kurtulduİran Cumhurbaşkanı Ruhani, Askeri Geçiş Töreni Sırasındaki Terör Saldırısından Kıl Payı Kurtuldu Askeri Geçiş Sırasında Saldırıya Uğrayan Hasan Ruhani Kimdir?Askeri Geçiş Sırasında Saldırıya Uğrayan Hasan Ruhani Kimdir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.