Kritik Zirvenin Ardından Putin, Erdoğan'ın Suriye İçin Yeni Teklifini Açıkladı

Kritik Zirvenin Ardından Putin, Erdoğan'ın Suriye İçin Yeni Teklifini Açıkladı
Rusya Devlet Başkanı Putin, Ankara'daki kritik 3'lü Suriye zirvesi sonrası açıklamalarda bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ankara'daki kritik 3'lü Suriye zirvesi sonrası açıklamalarda bulundu. Putin, toplantı sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye genelinde tıbbi yardıma ihtiyacı olanlara acilen yardım ulaştırılması için bir çalışma yapılmasını teklif ettiğini ve bu konuda mutabık kaldıklarını açıkladı.

İşte Putin'in açıklamasından öne çıkanlar:

Bugünkü görüşmelerimiz son derece yapıcı bir hava içerisinde gerçekleşti. Biz de Suriye'deki durumun temel yanlarını ele aldık. Kalıcı çözüm için adımlar üzerine konuştuk. Önemli mutabakatlar sağladık. Bunlar ortak bildirimizde yer aldı. Rusya, İran, Türkiye Suriye Arap Cumhuriyeti'nin bağımsızlığı, toprak bütünlüğü ve egemenliğinden yanadır.

"BİZ ÜÇLÜ İŞBİRLİĞİMİZİ ARTTIRMAYA KARAR VERDİK "

Bazıları bu ülkede etnik ve mezhepsel çatışmaları körüklemeye çalışıyor. Biz üçlü işbirliğimizi arttırmaya devam etme karar verdik. Rusya, Türkiye ve İran'ın işbirliği sayesinde şiddet önemli bir ölçüde azaltıldı. İç ve dış mülteciler evlerine dönmeye başladılar. Sosyal ve ekonomik tesislerin yeninde yapılanması söz konusu. Suriye meselesinin siyasi boyutunu güçlendirmeye çalışacağız.

"SURİYELİLER ÜLKELERİNİN GELECEĞİNİ KENDİLERİ BELİRLEYECEK"

Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'nin sonuçları da çok önemlidir. Oradaki mutabakatların alternatifi yoktur. Cenevre'de BM nezdinde bir anayasa komitesi kuruluyor. Bu komitenin faaliyetleri çerçevesinde Suriyeliler ülkelerinin geleceğini kendileri belirleyecekler. İnsani yardım konusunun siyasallaştırılmaması gerekiyor. Doğu Guta'da yüz binlerce insanın kurtarılması için benzeri olmayan bir operasyon gerçekleştirdik. Çatışma bölgelerine durmadan insani yardım gönderiliyor. Bunlar Rus vatandaşlarının bağışları sayesinde yapılıyor.

"TERÖRLE İLGİLİ BİLGİ ALIŞVERİŞİNİ ARTIRACAĞIZ"

Türkiye, İran ve Rusya insani yardımlar konusunda çalışmalarını hızlandıracaklar. Sayın Erdoğan, sosyal ve ekonomik altyapısını da kalkındırıyoruz. Bir zamanlar teröristlerin kol gezdiği bölgelerde kalkındırma çalışmaları yapılıyor. Militanlar bazı kimyasal gazlar kullanarak. provokasyonlara başvuruyorlar. Terörle ilgili bilgi alışverişini arttırmaya karar verdi. Bu ziyaret çok başarılı geçti ve ben Türk dostlarıma ve sayın Erdoğan'a teşekkür etmek istiyorum.

Üçlü Suriye Zirvesi Sonrası Ruhani ABD'yi Topa Tuttu: DEAŞ Kalıcı Olsun İstiyorlarÜçlü Suriye Zirvesi Sonrası Ruhani ABD'yi Topa Tuttu: DEAŞ Kalıcı Olsun İstiyorlar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.