İsim Benzerliği Chp Sancaktepe Adayının Başını Yaktı

İsim Benzerliği Chp Sancaktepe Adayının Başını Yaktı
CHP Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Özgen Nama kullanılan yaklaşık 11 bin oyun, aynı pusulada kendisi olduğu düşünülerek, isim benzerliği olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bağımsız aday olan Özge Akman ve CHP İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'na verildiği .

CHP Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Özgen Nama kullanılan yaklaşık 11 bin oyun, aynı pusulada kendisi olduğu düşünülerek, isim benzerliği olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bağımsız aday olan Özge Akman ve CHP İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'na verildiği gerekçesiyle itirazda bulundu. Sancaktepe CHP Belediye Başkan Adayı Özgen Nama, dilekçesinde itirazının gerekçesi olan somut ve maddi delilleri de ekleyerek tüm oyların tekrar sayılmasına dair yaptığı itirazın Sancaktepe 2. Bölgede kabul edilmemesi üzerine, itirazını İl Seçim Kurulu'na taşıdı.

Habertürk'ten Serdar Kulaksız'ın haberine göre, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Nama itiraz dilekçesini İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na verdi. ÖzgenSancaktepe 1 ve 2. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na, bütün sandıkların sayılması talebiyle dilekçeler sunduğunu iki kuruldan birinin talebini reddedip diğerinin kabul ettiğini söyledi. Nama, bu nedenle İstanbul İl Seçim Kurulu'na başvurduğunu anlattı.

"AYNI PUSULAYA İKİ TANE MÜHÜR VURULMUŞ"

Özgen Nama İl Seçim Kurulu'na yaptığı başvurunun ardından adliye önünde habercilere açıklamalar yaptı. Nama şöyle konuştu: "Türkiye'de ilk defa olan bir şey. İstanbul'da bağımsız başkan adayı Özge Akman var. Benim ismim de Özgen Nama olduğu için, ilçemizde hem Sayın Ekrem İmamoğlu'nun 11 bin oyu, hem de benim 11 bin oyumun iptal edildiği görülmektedir. Aynı pusulaya 2 tane mühür vurulmuş, biri CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmamoğlu'na biri de Özge Akman'a vurulmuş. Zaten okul bahçesine de gittiğimiz de vatandaş çıkınca bana sarılıyor; 'bir oy Ekrem İmamoğlu'na bir oy da Özgen Nama'ya yapıştırdım' diyorlardı. Tabii böyle olacağını düşünmüyordum. Fakat şimdi itirazımız sonucu yapılan sayımlara bakıldığında böyle bir durumla karşı karşıyayız."

"5 BİN OY FARK ATMAMIZ GEREKİRKEN..."

Resmi olmayan sonuçlara göre 5 bin civarı oyla seçimi kaybettiğinin görüldüğünü de ifade eden Nama "Aslında iptal edilmeyen oyları göz önünde bulundurduğumuzda, 5 bin oy fark atmamız gerekirken, 5 bin oy eksiye düşüyorum. Fakat sayım devam ediyor." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.